Mita lui Sisif

Mita lui Sisif
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale Uniunii Europene. Declarația îi aparține premierului Nicolae Ciucă. Știe el ceva, doar n-o să vorbească din auzite. Abia acum pricepem de ce ne-au refuzat austriecii în spațiul cu nume germanic. De invidie, nu e niciun semn de întrebare.

* Zboară și crocodilul, dar mai pe jos, așa. Ar fi cea mai nimerită replică pentru Ciucă "al lor" dacă i-ai pune în față niște cifre întoarse. Adică, altfel decât realitatea prezentată de domnia sa. Suntem tigrul bătrânului continent, chiar dacă impresia e de maidanez.

* Apropo de câini fără stăpân, rămâi fără comentarii după știri ca aceea din weekend, cu femeia care ieșise la alergat și a fost răpusă de patrupedele sălbăticite de urbanism. Și mai mult doare ieșirea în public a autorităților, mutarea responsabilității dintr-o singură atingere. Ajungem la concluzia că biata bucureșteancă e vinovată: a sta în pat, cu telecomanda în mână, e cea mai iubită și mai sigură disciplină sportivă de pe la noi.

* Alexandru Rafila - fost profesor în relație cu Organizația Mondială a Sănătății, actualmente ministru - s-a referit la medicii care iau mită de la pacienți: "Cred că e la fel ca un drog la care nu poţi să renunţi." Iarăși îmi vine să rulez la nesfârșit pe Youtube clipul cu "Oameni pentru Justiție". Mitul lui Sisif? Nu, e chiar mita mitologicului rege al Corintului.

* Se găsește făină de greieri și în țara noastră, costă 100 de lei suta de grame. Adică, pe un kilogram trebuie să scoți din buzunar 10 milioane de lei vechi, cum ar spune bunica. Doar nu poți face cozonac de Paște cu numai trei fire de făină. Și să te ții atunci când dulcele făcut din aluat dospit va cânta o serenadă...

* Alimente? Săptămâna trecută am cumpărat din două supermarketuri diferite pachete de unt. Ambele, râncede! E vorba de un market nemțesc și de unul franțuzesc. Măcar am dat peste 13 lei pe fiecare produs și pot fi luat și la rost că fac risipă. Categoric, ar fi trebuit să sun la ANPC, dar parcă n-aș fi dorit să devin vedetă națională.

Citit 888 ori Ultima modificare Duminică, 22 Ianuarie 2023 15:53

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.