Energofagul care stinge becul

Energofagul care stinge becul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Guvernul României, care comunică și când nu trebuie să ne ferim de noi impozite, ne anunță pe toate canalele că s-a alăturat campaniei Ora Pământului. Luminile au fost stinse sâmbătă seară la Palatul Victoria: ce contează că în celelalte ore este energofag și ineficient? Și mă refer la noțiunea generală de Executiv - i se pare cuiva că în ultimii treizeci de ani a fost guvernat? Ipocrizia nu salvează, ba chiar maculează.

* Apropo de Ora Pământului. Am închis și eu becul și m-am gândit preț de câteva minute ce mult bine i s-ar face planetei dacă s-ar opri toate războaiele. TOATE! Inclusiv cel din Ucraina. Cu riscul de a fi trecut pe lista putiniștilor, asta i-am urat Terrei: să scape de bombardament, teritoriul aflat sub asediu e parte din acest glob. Ar conta cât milioane de acțiuni fariseice în care doar se face propagandă. Action, baby, action!

* Cum adie vânt de campanie, cum sunt scoase de la naftalină subiectele sensibile. E bun și populismul, dar numai când îi folosim noi trusa de machiaj. Altfel, e toxic. Iată o mostră înduioșătoare de caterincă! Premierul Nicolae Ciucă se minunează: "E greu de înțeles cum grânarul Europei are deficit de balanță comercială pe alimente." Cum ar veni, e adevărat că mai mult importăm păpică decât exportăm? Căci dacă o arunca unul ca mine, i se vânturau tembelisme la modă. Vorba aia, numai "nostalgic comunist" nu-i poți spune unuia care, la întâmplarea din 1989, deținea o minoritate de 12 primăveri... 

* Directorul CFR, după accidentul feroviar de la Galați, o dă șmecherește pe după cireș: "Nu îmi asum subfinanțarea cronică din ultimii 30 de ani." Leafa de boss peste căile ferate e asumată: o parte merge la cheltuieli, alta, în depozite bancare, după posibilități și adicții. Între timp, niște oameni mor cu zile. Când intenționezi să pleci la gară, îți îmbrățișezi întreaga familie. Plus vecinii. E mai periculos decât cu avionul.

* Categoric, s-a schimbat ora și voi deveni nefuncțional vreme de cel puțin o lună de zile. E acea schimbare pe care nu mi-o doresc niciodată. Eu, care, cândva, militam și în stradă pentru schimbare.

Citit 984 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 17:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.