Micul Paris cu muștar

Micul Paris cu muștar
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* La Radio Erevan Ghelie, un ascultător cu aer de proletar-meloman întreabă:

- Ce-a fost mai întâi: Mai sau Luni?!

- Bună ziua, domnule Iohannis, dar parcă dumneavoastră nu erați cu grătarul și cu Ziua Muncii..!

Cum și-a dat seama pilotul aeronavei de lux care l-a adus pe Iohannis în România unde trebuie să aterizeze?! Simpatizanții Întâiului Vilegiaturist al țării exersau pentru festivitățile prilejuite de Ziua Națională a Micilor la Grătar de 1 Mai. Și, se știeee, niciodată nu iese fum fără focul de sub grătarul încins. Dacă tot am făcut vorbire despre mijlocul de locomoție cu care călătorește Vilegiaturistul de la Cotroceni, permiteți-mi, rogu-vă, să lămuresc și semnificația expresiei „aeronavă de lux”. Conform dicționarului popular Larus, „aeronavă de lux” vine de la proverbul românesc conform căruia „Luxul și prostia costă, chiar și când sunt încurajate și susținute din bani publici”. Gălățenii care citesc cu vădită și nestăpânită satisfacție aceste rânduri ar trebui să știe că și aeroportul de la Galați prinde contur: în cartierul Micro 21 au apărut câinii cu colaci în coandă, efect firesc al entuziasmului provocat de iminența materializării unui deziderat ancestral.

* Între timp, la Viscri, în județul Brașov, locuitorii acestei așezări au intrat în febra iminentei încoronări oficiale a Regelui Charles. E ceea ce ei numesc „sentimentul britanic al ființei românești”. Practic, locuitorii din Viscri nu fac nimic special, în afară de faptul neglijabil de a bea 2-3 păhărele-n plus față de restul anului. În presă au apărut și câteva curiozități despre Regele Charles. Una dintre ele spune că Charles dă "noroc" cu copacii pe care-i plantează. Cam ceea ce face și Joe Biden, diferența dintre cei doi fiind aceea că, în absența copacilor, Biden se mulțumește cu aerul din mediul înconjurător.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

 

 

 

Citit 3097 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.