Avem mare și plajă... să ne punem și-n Cap Aurora!

Avem mare și plajă... să ne punem și-n Cap Aurora!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Teoretic, astăzi e a doua zi a lunii mai. Practic, românii sărbătoresc Revelionul Ospătarilor care, pe 1 Mai, au servit mici și mititei. Cei mai haioși sunt românii care, de 1 Mai, s-au dus la 2 Mai. Pentru ei, vilegiaturismul și distracția super și mega mișto sunt religie și fetiș. Cu ocazia minivacanței de 1 Mai, analiștii și experții specialiștilor în Industria, Agricultura și Turismul Ospitalității au analizat și evaluat stațiunile de pe litoralul românesc. Cum însă n-au sosit rezultatele acestor laborioase studii, mă văd nevoit să apelez la clișeele care-au făcut istorie: „La bulgari e mai ieftin, în timp ce românii au luat cu asalt stațiunile de la malul mării!”.

Martorii oculari spun că Vama Veche rămâne una dintre atracțiile preferate ale foștilor simpatizanți ai lui Iohannis. Că altfel nu-mi explic de ce mulți dintre ei și-au exersat diatribele de sezon și înjurăturile de vamă. Judecând după știrile, reportajele și transmisiile tv, ai crede că românii merg la mare, de 1 Mai, doar pentru a le da apă sărată la moară canalelor de știri, iar reporterilor de nisip șansa de a-și da în petic. Pe unul dintre acești reporteri l-am prins în direct, în timp ce relata de la fața spatelui locului de la Mamaia: „Mă aflu în mijlocul distracției, aici, la Mamaia. Sunt foarte mulți tineri veniți din foarte, foarte multe colțuri ale țării”. Din fericire, iată, România se numără printre puținele țări care au foarte multe colțuri. Pitoresc de multe. Personal, mi-e frică să le număr. Abia așteaptă dușmanii istorici să ne deoache colțurile. „Andreea, mai trebuie spus că, de 1 Mai, aici, la Mamaia, în centrul disctracției, plictiseala și monotonia au dat colțu’! Fie-le nisipul ușor!

* Un nutriționist de la noi din țară s-a trezit să atragă atenția, taman de 1 Mai: „Micii nu trebuie combinați cu bere”.

- Sunteți nutriționist?

- Da! Expert.

- Expert?! În ce?

- În aerul expirat

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1915 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.