Mare e grădinița ta, doamnă!

Mare e grădinița ta, doamnă!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Titlul articolului de azi este ceea ce un copil de 4 ani a exclamat, când a ajuns prima dată la grădiniță. A doua zi, pruncul se mira la fel, la vederea grădinii zoologice din oraș, unde a mers cu „doamna de la grădi”.

O grădină zoo din Anglia a dat anunț că angajează cinci persoane care trebuie să sperie pescărușii. Nu pe toți pescărușii din Marea Britanie, ci doar pe cei care vin la grădina zoo pentru a ciordi din mâncarea animalelor aflate în captivitate și din haleala vizitatorilor. Potrivit fișei postului, cei cinci angajați vor fi nevoiți să se îmbrace în costum de pasăre, pentru a-i alunga pe pescăruși. Pentru cei care au deschis dicționarul „La rus” mai târziu, fac precizarea insolentă și iresponsabilă că pescărușii sunt cei care, după ce invadează un teritoriu, fac mult zgomot, fură mâncare și nu numai, pretinzând că ceea ce comit ei se numește „operațiune specială”. După care dau vina pe ornitolog. De regulă, o spun într-o păsărească impecabilă. Cam cum fac politicienii români, când sunt puși în jenanta situație de a justifica nimicul pe care l-au făcut, după ce-au ajuns la putere. Interesant e că cei cinci cetățeni pe care grădina zoo din Anglia vrea să-i angajeze trebuie să poarte „costum de pasăre”. Asta mi-a amintit de bancul de disidență de dinainte de ‘89, în care Elena Ceaușescu s-a dus în Egipt, pentru a prinde crocodili de Nil, ca să-i descalțe de „pantofii de crocodil”. Ceva similar ar trebui să facă, pasămite, și angajații de la zoo din Anglia: să prindă niscaiva păsări și, sub amenințarea cu viața în captivitate, să le deposedeze de costumul de pasăre.

Dacă celor din Anglia le iese, s-ar putea să-i dea idei lui Marcel Ciolacu. Mâine-poimâine, îl vom auzi pe viitorul premier al țării spunând, cu deplină convingere, că ar trebui angajați niște sperietori de bugetari, pentru a ne scăpa de bugetarii ieșiți la pensie care nu se dau plecați din sistem.

De la pescăruși vine oaia/ Ne-am obișnuit cuminți/ Să ne behăie din dinți”.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

 

 

 

Citit 1936 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.