„Iarna Piliuță”, de Darius Vâlcov

„Iarna Piliuță”, de Darius Vâlcov
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

A fost nevoie să fie condamnat un biet om, ca să aflăm că până și Italia se află în exil. Cum adică... cine?! Darius Vâlcov, fost primar, fost ministru de Finanțe, iubitor și colecționar de artă. Săptămâna asta, Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Fostul ministru a devenit celebru, artistic vorbind, mai cu seamă după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă și lingouri de aur, ascunse în pereții falși ai unor imobile și în cimitir.

Iată câteva curiozități și considerații legate de destinul lui Darius Vâlcov:

* Fuga lui Darius Vâlcov în Italia a fost surprinsă de pictorul Octav Băncilă într-un celebru tablou. Hermeneuții spun că Vâlcov n-ar fi fugit în Italia, dacă nu-și amintea că nimeni nu este profet-pușcăriaș în țara lui.

* Pe vremea în care era ministru de Finanțe, pe ușa biroului său era scris: „Program de luvru cu publicul...

* Cea mai bună dovadă că Vâlcov este iubitor de artă din tată-n tată și din tată-n fiu?! Cosașii lui Camil Ressu erau odihniți, înainte de a fi pictați.

* Se spune că așa de mare influență a avut Darius Vâlcov în lumea artei, încât, atunci când era ministru, simpatizanții și-au dus tabloul electric din casă la expert, pentru a fi evaluat.

* La alegerile din 2018, Vâlcov a votat la Liceul Monet. Claude Monet.

* După ce-au fost descoperite lingourile de aur în țintirim, s-au făcut presiuni uriașe pentru înființarea Federației Române de Cimitir cu Arcul.

* Experții nu-și pot explica nici acum, după atâția ani, unde a ascuns fugarul Dariusică tabloul lui Mendeleev, deși sunt destule elemente care i-ar putea ajuta să formuleze o ipoteză decentă.

* Puțini își amintesc că Darius Vâlcov a fost și consilier al Vioricăi Dăncilă. Nu întâmplător i se spunea eminența cenuștie a partidului.

* Nu m-ar mira să aflu că Vâlcov va fi pe tabloul principal al turneului de la Roland Garros, sau c-a fugit în Costa Rica, pentru a naște simeze.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

 

 

 

Citit 1874 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 13:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.