Pușculița și cureaua populată/ Ce încoronări făceam odată!

Pușculița și cureaua populată/ Ce încoronări făceam odată!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Austeritatea românească a cunoscut adevărata consacrare pe vremea în care pâinea și cuțitul îi aparțineau unui erou în halat. E vorba despre renumitul doctor Ciomu, cel care a introdus în limba meschină de la noi expresia inghinală „Erou fără soție, dar și mai rău e să n-ai”. Reputatul cadru medical a revoluționat sistemul bancar din România, după ce a denominat moneda națională. Mă refer, desigur, la moneda națională a statului Botswana, cea evocată ori de câte ori conducătorii României mimează facerea de bine de care ar trebui să se bucure poporul. Doctorul Ciomu este printre puținii români care au încercat să ne arate cum stă treaba cu austeritatea și de ce „a strânge cureaua” e mai mult decât o metaforă. Politicienii români iubesc austeritatea, mai ales pe cea de care se bucură oamenii de rând. De dragul austerității, Senatul României a lansat o licitație electronică pentru cumpărarea a două monitoare pentru sala de plen, care costă 800.000 de lei. O sumă care răsplătește eforturile noastre de a înțelege plenar ce înseamnă austeritatea și la ce ne folosește ea. Monitoarele de 800.000 de lei vor fi amplasate pe peretele din spatele podiumului. E vorba despre podiumul de pe care, în noiembrie 2018, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache ”Altă întrebare”, a coborât la nivelul plebei televizuale, în timp ce ne explica, prin limbaj ezoteric, rolul monedei botswaneze în politică.

Aseară, am aflat că unul dintre cele două monitoare cumpărate de senatori va deveni monitorul oficial al Senatului, iar celălalt va fi folosit ca monitor de schi, ca să-nvețe și senatorii profani cu ce se mănâncă sportul practicat, cu succes, de către președintele țării.

* Pe parcursul ceremoniei de încoronare a Regelui Charles al III-lea, Agenția Națională de Meteorologie de la ei, din Marea Britanie, a fost acuzată că schimbă prognoza... după cum bate vântul.

După ce-a văzut încoronarea, la tv, un cioban bigot din Viscri i-a scris lui Cials: "Mai repede trece Camilla prin urechile acului, decât să intre Mindrutza cu bicicleta în împărăția zerului".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2024 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.