Escala din Milano are sosie la Sibiu

Escala din Milano are sosie la Sibiu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A trebuit să fie încoronat un rege, ca să zboare și Iohannis cu avionul. Că nu se mai plimbase de mult. Dacă Charles al III-lea n-ar fi fost rege, el trebuia inventat. Ca să zboare și Klaus Iohannis cu avionul în Marea Britanie. Că nu se mai plimbase de mult în Singapore sau Japonia. Viața președintelui României pare a fi o perpetuă cumetrie cu protocol special. Ce chin pe bietul cuplu prezidențial! Scuzați! Am vrut să spun că până și check in-ul are un farmec aparte. Greu de povestit, imposibil de depănat, peste puterea mea de a-l descrie.

Avionul privat pe care Administrația Prezidențială l-a închiriat pentru deplasarea președintelui Klaus Iohannis la Londra, unde a participat la ceremonia de încoronare a Regelui Charles al III-lea, a făcut sâmbătă o escală de aproximativ 20 de minute în Sibiu. Cam cât i-ar lua doamnei Carmen să-și schimbe rochia sau să ude florile, că încă nu s-a aflat de ce-au făcut escala. Ca și oameni, pardon de exprimare, putem să-i înțelegem. Mai ales că mulți dintre noi am fost și generoși, sensibili și umani, mai ales când eram mici, și nici acum nu ne simțim prea bine. Nu te lasă inima să treci cu avionul pe deasupra Sibiului, fără să faci o escală. Există bănuiala că escala făcută de cuplul prezidențial în Sibiu are și un rol de promovare a tradiției de încoronare:

- Alo, Carmen?!

- Da, eu sunt! Bună!

- Unde ești?

- În avion, că doar nu la sparanghel! Hahaha!

- Care avion, ăla de fițe?!

- Populisto! Hahaha! Da, fată!

- Păi, nu coborâți un pic, la Sibiu, să stăm și noi ca fetele?!

- Pui tu de cafea?! Hahaha! 

În 10 minute, povestea ținutelor elegante de la încoronare era rezolvată. Bine că n-au fost turbulențe, aterizarea decurgând conform scenariului obișnuit. Ca nu-s plăcute golurile de aer. Ți se pune nodul în gât. Cam ca atunci când, prin nu știu ce anti-minune, uiți cum era îmbrăcată prințesa Kate... sau cum îl cheamă pe calul cu care a venit la ceremonie... ăă... ă... Uite c-am uitat cum se numește cea care era pe el, pe cal!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1680 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.