La ANM, plouă cu vijelii, în condiții de iarbă

La ANM, plouă cu vijelii, în condiții de iarbă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

M-am uitat, ieri, în calendar, precum mâța pe Animal Planet HD, convins că a venit vara calendaristică. Într-adevăr, a venit. Pe cap de locuitor, cum spun angajații de la INS.

Citește și Bălăriile din Galaţi aşteaptă cosaşii din Sri Lanka

Pe canalele tv de știri și în ziarele de scandal și vanitate este promovată clima cu premeditare. Înainte de a ne spune că plouă sau că vine furtuna, meteorologii emit coduri viu colorate, în funcție de cât de apocaliptic este pericolul care ne paște. În România, nu prea plouă. E și rușinos, cumva, să spui că plouă. E impersonal, nu stârnește panică sau groază și nici nu face audiență. Ploaia molcomă și izbăvitoare ar merita să fie interzisă. Mai mult ne încurcă. Ploaia anunțată de către angajații de la ANM și prezentatorii tv nu face nimic altceva în afară de ravagii. Au fost și cazuri în care, pentru c-a plouat liniștit, cetățenii locului au fost tentați să creadă că este vară și că așa se-ntâmplă în acest anotimp ciudat. Când se oprește ploaia, la ANM și în redacții se instaurează deopotrivă liniștea și panica latentă. Pentru că apariția soarelui strălucitor coincide cu primele semne ale Apocalipsei pe bază de secetă și Cupolă de Foc. De fapt, este vorba despre seceta și ciocanul de dinainte de vijeliile care mătură totul în calea lor. Reporterul de teren nu știe exact ce-i cu grindina, în schimb, stăpânește perfect spectacolul comparației relevante și al clișeului metaforic. El ajunge primul la fața locului, pentru a le arăta telespectatorilor dovezile irefutabile că „grindina a făcut ravagii și, la fel de grav, are mărimea oului de porumbel”. Mare e grindina ta, Doamne! Acu’ vreo doi ani, după două luni și ceva de neploaie, o domnișoară reporter s-a dus la fața locului, ca să ne arate seceta apocaliptică, în carne și oase. Până să ajungă ea în apropierea feței locului, a început ploaia. Ce credeți c-a zis înspăimântata cu microfon?! „Andreea, mai trebuie spus că nu scăpăm de ploi nici mâine”.

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2331 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.