Politicienii au absolvit „Școala Vieții de Apoi”

Politicienii au absolvit „Școala Vieții de Apoi”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Mai haios decât premierul României este generalul Nicolae Ciucă. O să-mi spuneți că-i una și aceeași persoană, iar eu nu vă contrazic nici să mă picați la examen cu ceară! Cu fiecare apariție publică a lui Ciucă, devin și mai bănuitor față de minunile pe care le face Școala.

De Ziua Învățătorului, „premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj, în care a subliniat importanța educației pentru viitorul copiilor”. Un fel de SMS, pe care l-a scris de mână, în limba de untdelemn de la bunicuța, cum ar zice soacra lui Pinocchio. E atât de importantă educația în mesajele lui Ciucă, încât ai putea crede că el a inventat școala, stiloul lui Columb și sarafanul de clasa a 6-a. În realitate, școala nu-i chiar de lepădat, însă are importanța și viitorul în fundul curții. Politicienii români prețuiesc Educația, Școala și Dascălii cam în aceeași măsură în care președintele țării a oferit meditații pro bono, pe vremea în care lucra la școală, ca și profesor, pardon de exprimare! Aidoma tuturor celor care-au condus România pe contrasens, în timp ce li se rupea sufletul de soarta și viitorul copiilor, Nicolae Ciucă și-a răcit și el gura și anvergura de intelectual milostiv. Ca să arate că-i pasă, deși pentru asta putea să stea în casă, așa cum ne recomanda bosulică de la ISU, în pandemie.

Cu același prilej, premierul „rotativ” le-a mai zis dascălilor: „Trecem printr-un moment de răscruce”. Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar ceva îmi spune că s-a gândit la răscrucea Sf. Andrei Șaguna, ocrotitorul spiritual de la trecerea la nivel cu calea ferată.

De asemenea, prim-ministrul a transmis: „Ziua de 5 iunie are o dublă semnificație, fiind dedicată în fiecare an dascălilor, în semn de respect şi preţuire faţă de marele nostru cărturar şi dascăl Gheorghe Lazăr”.

Dumnezeu știe dacă-l prețuiește cu adevărat pe domnul Lazăr, dar nu m-ar mira să-l aud pe Ciucă spunându-i cărturarului: „Lazăre, ridică-te, ia-ți catalogul, creta și catedra, și umblă!”. Că, cine știe, poate-l canonizează Partidul. Pe Nicușor, firește. E adevărat că, pentru a fi canonizat, domnul nostru premier ar avea nevoie de mai multe minuni, dar nu-i problemă, că vorbește el cu cine trebuie, mai sus, și se rezolvă. După ce-i pune cruce și răscruce sistemului de învățământ.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1677 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:39

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.