Televiziune din România, urmărită pentru umor din culpă

Televiziune din România, urmărită pentru umor din culpă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Prezent la o petrecere a colegilor de prognoză și de breaslă, îndrăgitul actor de rubrică Meteo Florin Busuioc aka Busu s-a trezit vorbind aidoma lui Andrei Malro, un cunoscut epigon din Călărași: „Secolul 21 va fi ploios sau nu va fi soare deloc”. Și nu e departe de adevăr. Nu întâmplător Busu de la Meteo a fost distribuit într-o reclamă tv la acoperișuri de țiglă metalică, în rolul unui profet revanșard și sarcastic.

Nu mi-aș fi amintit acest episod „despre viață pur și simplu”, cum zice doamna Esca, dacă nu mă lovea în moalele capului acest titlu de tabloid: «Climatologii strică vacanțele românilor. ”Anul 2023 ar putea fi unul fără vară”».

E ca și cum Busu m-ar fi anunțat că, după copilărie, vara mi-a rămas și ea mică. Fapt pentru care, sunt nevoit să-mi caut o vară cu 2-3 numere mai mari. Un anotimp cald XXL, cum o alintăm noi, la țară. Bănuiam că climatologii sunt răzbunători și răutăcioși peste poate, dar parcă nici chiar așa. Parcă-l și aud pe actorul-climatolog în serie Busu, răstindu-se la telespectatori, ca în reclama la țiglă: „Bă, și dacă mă enervați din punct de vedere termic și nu numai, fac climă de om. Climă cu premeditare și avertizare de cord portocaliu. Să-mi spuneți mie Cuțu sau Busu, dacă nu vă las fără vară!

Dar să vedeți ce haios va fi când Marcel Ciolacu va intra în „Uniunea Scriitorilor”, prin efracție, noaptea, pe motiv că cenzura digestivă din România i-a închis toaletele ecologice publice.

* Vă vine să credeți sau nu, eu îmi fac datoria de a vă anunța! Unul dintre vecinii mei ingenioși și creativi din Țiglina 2 este bănuit de abuz deosebit de grav! Bărbatul și-a trecut singura bară de bătut covoare în public din cartier... pe persană fizică! Este vorba de același vecin, care, anul trecut, și-a parcat mașina de spălat vase într-un garaj nedărâmat din cartier, pentru că nu avea bani să-i facă schimbul de ulei. Singurul schimb pe care și-l putea permite este cel pe care-l practică, de ani de zile, cu un alt vecin, la fel de ambițios. E vorba despre celebrul „Schimb de mame”, o apucătură populară și trivială inspirată de emisiunea cu același nume a unui post de televiziune din România.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2489 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.