E lung Pământul, ba e alb

E lung Pământul, ba e alb
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Doamne, așa coșmar ce-am trăit în uichend... mai rar! Am visat că eram la mare, în cap. Pardon! În Cap Aurora

Și cum stăteam pe plajă, dimineața în amiaza mare, am adormit. Și ce credeți c-am visat?! Am visat că eram la regim, mai precis la vergetură de slăbire. În ce constă coșmarul?! Încă aștept să-l visez pe Buhnici, influensărul care o cântărește pe nevastă-sa, înainte de a pleca în vacanță, după care dă vina pe Dr. Ciomu. Mai urât decât coșmarul cu vergetura de slăbire a lui George Buhnici este că, lunar, visez că am o fereastră de oportunitate și, culmea ironiei onirice, e confecționată din lemn, iar eu mă uit la ea precum alpaca polițistului Godină la poarta nr. 9, în timp ce beau cola dintr-o sticlă de plastic. Probabil pentru că, în viața reală, mă simt atras de expresia folosită de presă: "Sticlă de plastic la 2 litri". Este feblețea jurnaliștilor care trăiesc cu deplina convingere că, în România, încă există cetățeni care au ferestre de lemn cu PVC-ul în fundul curții.

* O asociație non-profit din Șimleul Silvaniei și-a concediat contabilul! Scuzați, am glumit! Așadar, asociația non-profit "Încă mai vă vedem" nu este din Șimleul Silvaniei, ci din Sibiu. Și ce credeți că vrea să facă această asociație?! Va lansa o campanie de anatemizare a președintelui României, după modelul useristic consacrat. Haștagul campaniei de denigrare și anatemizare este unul îndrăzneț: "#TOȚISCHIAU".

* Oamenii de știință, dacă nu vă irită eufemismul, propun ceva... incredibil! Cercetătorii unei universități americane (Purdue) propun vopsirea a 2% din suprafața Pământului în alb, pentru combaterea încălzirii globale.

Vă rog să-mi îngăduiți să mimez și eu gândirea profundă, propunându-vă ceva la fel de revoluționar: cel care va vopsi Pământul în alb să fie băiatu' din reclama la vopsea de la tv, care se lamentează că prietenii și colegii săi îl cred ipohondru. Da, da, e acel tânăr care, în reclama respectivă, poartă mască, pentru a salva nu doar Planeta, ci și pe bunica savantului care a inventat trafaletul.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1514 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:42

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.