Foamea a ajuns zewa de speriat!

Foamea a ajuns zewa de speriat!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Dacă expresiile siropoase și clișeele ar dispărea, Planeta și viața pe această planetă ar fi înfiorător de plictisitoare. De pildă, sintagma "calculul hârtiei", folosită de jurnaliștii de sport, mai cu seamă când vor să scoată în evidență echipa favorită: "Calculul hârtiei arată că favorită în meciul de azi este cutare echipă". Ferească Ăl de Sus să rămânem fără păduri! E jenant să zici: "Calculul calculatorului ne spune că FCSB este Steaua". Sună mai urât chiar și decât proverbul conform căruia "Ciolacu nu și-a dat doctoratul, ca să nu se interpreteze".

Există însă un efect al dispariției hârtiei, pe care, până mai ieri, nici n-am fi îndrăznit să ni-l imaginăm: INANIȚIA. Nu râdeți, că nu-i de plâns!

O domnișoară din Statele Unite ale Americii mănâncă, zilnic, hârtie igienică, de dimineață până seara. Numele ei este Kinah și, din pricina acestei diete speciale, și-a pierdut inclusiv iubitul.

 

  • Micul-dejun al domnișoarei Kinah este hârtia igienică cu un singur strat. Cumva, previzibil.
  • Ca să nu bată la ochi, Kinah se internează, periodic, în corespondentul american al Spitalului ”Obregia”, pe motiv de indigestie și ocluzie. La externare, din snobism, le oferă asistentelor câte un plic de hârtie îndoielnică ce conține "o mică atenție".
  • Scriitorul preferat al Kinei este André Malraux, despre care crede că a scris cărți frumoase și destul de digerabile, inclusiv din punct de vedere literar. "Nevoia, în general și de cultură, în special, te învață", a declarat americanca, pentru canalul TLC.
  • Kinei îi plac foarte mult sporturilor de iarnă. De câte ori aude la radio sau la tv că, în cutare zonă de munte, "s-a depus un strat consistent...", strigă, cât o țin plămânii: "Hârtieeeee!". Cum face și Iohannis, când schiază.
  • Deviza tinerei consumatoare de hârtie igienică este: "Ca să reușești și să fii cineva în viață, trebuie să faci zewa și pentru semeni, nu doar pentru tine. Generozitatea este a doua mea religie".
  • Personajul istoric preferat al Kinei este Regele Soare, adică Ludovic al XIV-lea, care, pe 13 aprilie 1655, a rostit cuvintele: "Stratul sunt eu!".

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1579 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.