La Caracal s-a răsturnat bibliotecarul alegoric

La Caracal s-a răsturnat bibliotecarul alegoric
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Indiferent dacă ne place sau nu, ecourile exploziilor de la Crevedia nu s-au stins încă. O stație GPL din județul Vaslui era cât pe ce să sară în aer. În aerul expirat. La fața locului a fost trimisă o echipă de pirotehniști-ospătari, ca să nu creadă telespectatorii și cronicarii locali că nu se nasc salvatori și la Moldova.

* Viceprimarul localității vasluiene în care s-a petrecut evenimentul descris în frazele anterioare, un simpatizant declarat al primarului din Crevedia, s-a aruncat și el de la fereastră. Din snobism și idolatrie, pentru că, din fericire, atelajul din care s-a azvârlit vicele nu are ferestre.

* Doi bărbați au jefuit o librărie din Caracal!

Șocanta frază de mai sus nu este o plăsmuire a minții mele rătăcite și etern căutătoare de senzațional. Nici vorbă. Este titlul unei știri de presă, consemnate cu vădit profesionalism atât de presa serioasă, cât și de publicațiile frivole. Faptul că doi bărbați s-au coalizat întru jefuirea unei librării ar putea induce, insidios, ideea că, în Caracal, cenaclul literar ad-hoc este o realitate greu de combătut sau de ignorat și că, asupra unor colegi de specie din această așezare planează bănuiala că niciun așezământ de cultură nu trebuie ignorat. Însă nu asta mă sperie, ci subtilitatea că, în orașul cu același nume, există cel puțin o librărie. Pare o imagine neverosimilă?! Poate că da, numai că până și această imagine feerică este în pericol de a se răsturna, pe retină, aidoma carului alegoric cu care tâlharii din Caracal au "descins" la locul jafului.

La ce să ne așteptăm?! Încă nu știu, mi-e imposibil să ghicesc. Pot însă să speculez. Iar pentru asta, vreau să vă amintesc ceva important. În anul 2020, presa a semnalat: "Ministrul Culturii participă la deschiderea oficială a SINGUREI LIBRĂRII din orașul Alexandria".

Da, în Alexandria! Dacă Teleormanul își păstrează inefabilul farmec, în maximum 2 săptămâni, la Alexandria, va fi reabilitată și inaugurată celebra bibliotecă. La eveniment va participa nu mai puțin celebra trupă Phoenix. Și, dacă ne ajută Ăl de Sus (nu Marcele, nu despre tine e vorba!), va fi descoperit bustul renumitului Giurgiu din Torino.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1541 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.