Cu o moarte clinică toți suntem datori

Cu o moarte clinică toți suntem datori
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Un proverb copulativ ancestral zice că de hărnicia cioclului, dăruirea Fiscului și de sfaturile prețioase ale lui Isărescu nu scapă nimeni. Mugur Isărescu este guvernator al Băncii Naționale a României încă de pe vremea în care Burebista le cerea colaboratorilor să pună apă chioară în vin, iar academicienilor sa înregistreze, la OSIM, hiperbola și Grasa de Cotnari.

Isărescu a deschis cavitatea bucală, din nou, însă nu pentru a căsca, așa cum fac muritorii de rând, ci pentru a ne povățui. Scurt, laconic și metaforic, cum îi place lui. Aidoma înțelepților nepereche, Mugur Isărescu a spus: "Cei care iau credite ar trebui să aibă grijă de ei".

Sfatul guvernatorului BNR are atâta profunzime și trădează atâta preocupare față de soarta clienților băncilor din România, încât, prin comparație, dorința Fraților Cămătaru de a intra în Istoria Finanțelor devine apă de ploaie. Cu toate astea, cred că Isărescu putea să fie ceva mai clar, ca să pricepem și noi, cei mai puțin familiarizați cu limbajul ezoteric-pecuniar. De pildă: "Cei care iau credite ar cam trebui să-și pună bani deoparte și pentru anticoncepționale, că nu se știe ce are de gând nenorocita aia de GRIJĂ".

* Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că în zonele din Tulcea, aflate la granița cu Ucraina, în care nu există semnal pentru primirea mesajelor RO-Alert, există echipe care vor transmite prin portavoce avertismentele legate de posibilele atacuri cu drone.

Procedura e destul de simplă, ingenioasă, eficientă și rapidă: o domnișoară secretară de la una dintre primăriile din proximitatea orașului Făurei, de pildă, preia mesajul RO-Alert pe telefonul dânsei, după care, cu preocuparea unui cetățean dedicat și conștiincios, fuge la gară, ia trenul de persoane până la Brăila, apoi, fuge într-un suflet în prima localitate din județul Tulcea, de la granița cu Ucraina. În caz că, Doamne ferește, echipele de care făcea Arafat vorbire nu-s disponibile, domnișoara are obligația morală de a pune ea mânuța pe o tobă, iar cu cealaltă mână sună din portavocea gâtuită de emoție: "Băăă, ia geană vigilentă aicea la mine! Cade, dacă e. Dacă nu, nu, da?!"

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1943 ori Ultima modificare Vineri, 15 Septembrie 2023 12:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.