Doamna Carmen a cucerit vârful ONU

Doamna Carmen a cucerit vârful ONU
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Reuniunea newyorkeză desfășurată sub umbrela ONU a luat-o pe doamna Carmen Iohannis pe nepusă mască... Pardon! Pe nepusă masă! Că, până să plece, s-au tot foit și sucit organizatorii Adunării Generale ONU. Ba că atmosfera nu e propice, ba că cerul e senil, ba ca sărățelele de pe masa de la ONU nu erau ceea ce trebuie, ca să nu mai zic ca nu toată lumea participantă era pregătită sufletește. Cert e că totul s-a decis pe ultima sută de metri. Fapt pentru care, Întâia Însoțitoare de Zbor a Țării, cunoscută si ca Întâia Profesoară de la Sibiu, a fost nevoită să-și anunțe colegii și conducerea liceului în ultima clipă. Presa responsabilă și atentă la detalii a și scris pe tema asta: "Colegii lui Carmen Iohannis trebuie să-i țină orele. Soția președintelui a cerut învoire, pentru a merge în Statele Unite ale Americii, la ONU".

Atâta doar că cei din conducerea Colegiului Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu n-au aflat nici în ziua de azi dacă doamna Carmen s-a dus să ude buretele sau ficusul. Ca să vă dați seama cât de mare a fost brambureala cu plecarea și zborul peste ocean.

* - Puțini știu că orașul Buzău este unul special, si nu doar pentru că destinul lui este legat de personalitatea și notorietatea lui Marcel Ciolacu.

- Cât de puțini?

- Nu știu.

Presa a consemnat, acum câteva zile, că "Buzăul este orașul în care apa de la robinet este mai curată decât cea din supermarket". Încă o dată, fac apel la discernământul și la celelalte virtuți ale dumneavoastră, care vă permit, slavă Domnului, să faceți abstracție de faptul că Buzăul este orașul natal al premierului României. Aș vrea să ne concentrăm asupra unei observații și mai importante. Dacă, la Buzău, apa de la robinet este mai curată decât cea din supermarket, înseamnă că asistăm la elucidarea unei ancestrale, îndelungi și răbdătoare polemici pe tema încadrării Buzăului pe criterii potabile, în arealul țării. Altfel spus, acum este clar că Buzăul se află în Moldova. Pentru că doar moldovenii vorbesc despre virtuțile apei chioare, în fel și chip, mai puțin despre utopia conform căreia acest lichid ar fi bun de băut.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2005 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.