Porcul, noua cireașă de pe tortul românului

Porcul, noua cireașă de pe tortul românului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Când n-am ce face, mă trezesc întrebând aiurea-n tramvai: "Ce căuta neamțul în Bulgaria?". Cum însă neamțul a fost prins cu altele, mă văd nevoit să-i acord atenția cuvenită. Klaus Iohannis a participat la un eveniment organizat cu prilejul Zilei Unității Germane. Inevitabil, președintele României a sporovăit și el niscaiva clișee și proverbe copulative, de dragul politeței și cutumelor diplomatice. Lăudându-i pe nemți pentru că susțin aderarea României la Schengen, Iohannis a spus, cu deplină convingere: "Prietenul la nevoie se cunoaște. Prietenia este o plantă care trebuie udată des".

Haios este că, înainte de evenimentul la care a fost martor viu, Iohannis își propusese s-o spună pe aia cu "Ce naște din mâță șoareci și crănțănele mănâncă", dar s-a râzgândit. De ce? Pentru că și-a adus aminte că din ce în ce mai multă lume se pricepe la fotbal, politică, golf, schi, călătorii, avioane, escale, flori, fete, băieți și glastre. Bașca, foarte mulți oameni întreabă, din când în când, de Ficus și de soarta acestuia. Nu întâmplător se spune că, la o conferință pe teme de metempsihoză, Iohannis i-a mărturisit unui savant de renume botanic că, într-o viață anterioară, când era el micuț si bolnăvior, bunica sa l-a dat cu aloe-vera. Brusc, i-a încolțit în minte dorința de a se reîncarna, dacă s-ar putea, într-un ficus de dimensiuni medii.

* Fiul lui Dumitru Buzatu a declarat că procurorii au ridicat de la casa tatălui său plicuri cu bani care proveneau din comercializarea de cireșe și porci.

Se adeverește, iată, bănuiala că Buzatu e printre puținii baroni PSD care au înțeles cu ce se mănâncă noile apucături de business. Mitică Buzatu a investit în cireșe, după ce-a citit pe feisbuc nenumărate analize financiare, prezentate într-o notă umoristică. Vă reamintesc că cireșele sunt cunoscute și sub numele de "Aurul roșu" aka. "Ciuma purpurie". Legat de banii pe care Dumitru Buzatu i-a făcut din comercializarea suinelor, explicația e și mai simplă: indignat de cât de des și de-aiurea zboară Iohannis, fermierul vasluian a decis să-i dea o șansă și porcului.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1919 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.