Pufuleții "Marcel" se dau ca pâinea caldă

Pufuleții "Marcel" se dau ca pâinea caldă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* La fotbal, politică și la poze cu pisicuțe puse pe feisbuc se pricepe multă lume. În schimb, pe partea de păcănele, avem foarte puțini experți. Marcel Ciolacu este unul dintre ei. După cum bine știți, premierul României vrea să scoată păcănelele din ecosistemul urban. Mă rog, e un fel de a spune, pentru că încă nu s-a demonstrat științific că Marcel chiar vrea asta. Haios e că n-a spus-o numai o dată. Domnul Marcel Ciolacu pare așa de pornit, încât nu m-ar mira ca, după păcănele, să anunțe că vrea să scoată și satele în afara orașelor.

Până și Ministrul Transporturilor a evocat păcănelele. Sorin Grindeanu a povestit că, în timpul studenției, a jucat la păcănele, "dar nu mai mult de două ori"a adăugat el. Ceva îmi spune căîn campania electorală oficială din 2024, Grindeanu își va aminti, ca prin minune, că de fapt a jucat la păcănele de aproximativ o dată, însă și atunci a făcut-o în scârbă și doar de gura anturajului vicios. Parcă-l și aud: "Fix în momentul în care meciul de păcănele devenise mai interesant si mai disputat, o doamnă văduvă resentimentară din cartier a venit pe maidanul pe care jucam păcănele și ne-a tăiat mingea."

* Premiul Nobel pentru Literatură i-a fost acordat unui norvegian. Și n-o spun cu raceala unui ficus frivol si insensibil, ci cu părere de rău pentru așteptările și eforturile domnului Mircea Cărtărescu. De ani de zile așteaptă omul ăsta un semn de la boșii Nobelului. Chiar și în pandemie a nădăjduit și, cumva, pe bună dreptate. Apropo de pandemie, știți cum apare Cărtărescu în arhiva Premiilor Nobel ratate?! "Trecut prin boală". Surse cinice si lirice ne-au mărturisit că, în curicula școlară de la anul, va fi introdusă și poezia "Scrisoarea de intenție a III-a", din care evocăm versurile:

"- Tu ești, Mircea, laureatul...?

- Nu, dar nici nu mă-nclin la ei."

* Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a fotografiat cu o pungă de pufuleți în mână și a postat poza pe feisbuc. A primit atât de multe laicuri și ciolaicuri, încât, din reflex, un procuror de la DNA a vrut să intervină, pe motiv că premierul a încălcat standardele comunității consumatorilor de pufuleți.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1999 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:57

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Jomapell
    Luni, 09 Octombrie 2023 12:40
    5.14.148.***
    Pufuleții aceia sugerează că dânsul se descurcă cu 100 de lei pentru mâncare,așa cum a sugerat de multe ori fiind întrebat în direct la știri. Cu pufuleți și multă apă, dânsul își satură foamea la "cantina săracilor" din Parlament. Voie bună și mult mălai îi doresc.... românesc, nu ucrainean.
    1
    4
  • postat de Ana List
    Luni, 09 Octombrie 2023 05:51
    89.136.185.***
    Urmează să treacă pe la Pleșcoi și pe la o covrigărie. Până la încheierea mandatului pentru că după aia nu ne mai interesează. Mandat, pe care sperăm, să îl scurteze.
    1
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.