10 octombrie, Ziua Mondială a Cerului Senil

10 octombrie, Ziua Mondială a Cerului Senil
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Cu justificată întârziere, vă anunț ritos, frumos și generos că ieri a fost Ziua Mondială a Sănătății Mintale. Astăzi e rapelul, așa cum este alintat, de vreo 3 ani, Revelionul Ospătarilor care ciocnesc pahare roșii de Paștele Cailor. Întâmplarea și hazardul de coincidență apolitică fac ca Ziua Sănătății Mintale să pice în aceeași zi cu Sărbătoarea Utopiei. Adică, ziua aceea în care Greta Thunberg se laudă c-a fost și ea la școală, când era mică. Acum, se joacă.

De ziua Sănătății Mintale, cel mai puternic om al planetei, Joe Biden, a vizitat un centru medical de recuperare dezafectat. După ce-a fost întâmpinat de nimeni, Biden a dat mâna protocolar și hilar cu asistentele și brancardierii care ar fi putut lucra acolo, în acel centru, dacă ei erau de față, iar centrul nu era dezafectat.

Nici în România Ziua Mondială a Sănătății Mintale n-a trecut neobservată. Special pentru această zi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență i-a trimis lui Arafat un mesaj Ro-Alert, în care îl înștiința că ISU nu a fost răstignit.

* ȘOC pe piața zvonurilor legate de destinul oamenilor care au fost mai mult în tabloid decât la muncă: Irinel Columbeanu s-ar fi dus la azil.

De ce-am folosit condiționalul-optativ, adică de ce Iri "s-ar fi dus la azil", și nu "ar fi la azil"? Din precauție. Nu de certitudini mă tem, ci de zelul presei de scandal, care adoră răsturnările de situație. Ca să fiu sincer până la capăt, nu sunt sigur că așezământul în care se află Irinel Columbeanu este azil de bătrâni, geriatrie recreativă sau o fostă școală de fete care-i puteau fi nepoate fostului milionar.

* Dacă tot a mai izbucnit un război, ca să avem măcar două, vigilentul site de știrbi Ziare.com continuă să promoveze spiritul de adecvare și contextualizare jurnalistice. Titlul unui articol, care are legătură cu războiul cam în aceeași măsură în care Ciolacu a fost primit în Mensa, sună așa: "Cine este ARMA SECRETĂ a lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Belarus".

Încă mă mir că jurnalistul inspirat a uitat să dea "nucleara", așa cum se obișnuiește în războiul metaforelor de tip Obregia. Sau poate c-a ezitat sa recurgă la această metaforă, de frica războinicului Gâdea de la Antena 3, cel care o simpatizează pe Urania, în funcție de zodie.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2119 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.