Ca să nu pierd timpul, am intrat în hora de iarnă

Ca să nu pierd timpul, am intrat în hora de iarnă
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

România a trecut la ora de iarnă. E ca atunci când îți echipezi mașina cu anvelope adecvate anotimpului rece sau așa-zis rece. Dar nu musai pentru c-ar aduce beneficii spectaculoase, ci pentru eventualitatea în care te oprește polițistul de la Rutieră, ca să te întrebe dacă ți-ai adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum. Mergând în aval pe firul acestei logici, îmi dau seama că, pe lângă "ora de vară" și "ora de iarnă", există și "ora All Season". Cea din urmă oră este precum statul Kosovo: este recunoscută, da' nu de toată lumea.

Anul acesta, mi-am petrecut trecerea la ora de iarnă în sânul familiei. A fost ceva discret, intim, după posibilități. În principiu, am dormit aproape neîntors. În realitate, mi-am adus aminte că de ani buni, când se apropie șmecheria cu datul ceasului în urmă, în presă apare știrea aia care ne anunță că Europa, Ursula și Căciula nu prea ar mai vrea să avem cele două ore, de iarnă și, respectiv, de vară.

Trecerea la ora de iarnă ne amintește cât de deștepte sunt telefoanele noastre mobile. Atât de inteligente, încât, după ce se dau singure cu o oră înapoi, vine ziua de duminică. Dar asta știe până și Ursula, doamna de la Comisia Europeană, care, acu' vo doi ani, ne învăța cum să ne spălăm pe mâini. Nu că i-am fi cerut acest privilegiu, ci pentru c-a vrut să-și exerseze abilitatea de igienizare, în spațiul public. Era curioasă să afle dacă igienizarea mâinilor este influențată de faptul că poartă ceas.

Și eu am un fetiș de sezon. Diseară o să mă mai trec o dată la ora de iarnă. Practic, mă voi culca cu o oră mai devreme decât o fac de obicei, ca să dorm cu impresia că port ceas.

Există o categorie de români aparte, formată din personalități care au apărut în tabloide mai des decât am fost eu la școală. În ultima sâmbătă din octombrie, aceste vedete dau ceasul înapoi, înainte, înapoi, înainte... Până se trezește un reporter monden să-i întrebe: "De ce faceți asta?" Răspuns: "De amorul artei!"

În 2021, nu puteam ieși din casă după ora 22. Dar nu din cauză de sarscovdoi, ci pentru că pierdusem abilitatea de a ne regla ceasul. Motiv pentru care Arafat ne-a obligat să stăm în casă, ca s-o învățăm și pe bunica să treacă la ora de iarnă.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2356 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.