Talibanii guvernului ne aduc fericirea din Botswana

Talibanii guvernului ne aduc fericirea din Botswana
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Limitarea plăților cash este o măsură care va stârpi evaziunea fiscală cam în aceeași măsură în care Marcel Ciolacu este cardiolog de prenume internațional, iar "Frații Cămătaru" este titlul celui mai nou roman fluviu scris de calul lui Iulian Bulai. Dacă punerea într-o lumină chioară a banilor gheață va avea succes în demersul eliminării evaziunii, Nicușor Ciucă va deveni, automat, critic literar-artistic la "Dilema Veche", cu carte de muncă silnică.

Pentru mine, descurajarea plăților cash nu este doar o măsură tâmpițică, ci și o muză, care îmi va stârni și mai abitir pornirile lirice. Abia aștept "Târgul Meșterilor Populari", ca să-mi cumpăr o oală de aia șmecheră pentru sarmale și pentru a sta de vorbă cu meșterul olar: "Ce-ți pasă ție, chip de lut / Că io plătesc cu Revolut?!"

Noile măsuri fiscale ale Guvernului Ciolacu vor avea și un efect dermatologic. Vom auzi din ce în ce mai mulți români exclamând cu năduf: "Ăștia vor să ne ia pielea de pe noi!". Ocazie cu care, cei care ne conduc ar putea intra în istoria științelor antropologice, pentru ceea ce eu numesc "Grefă fiscală".

* Un post de televiziune a anunțat duminică dimineață că, pe Transalpina și Transfăgărășan, a nins și că s-a depus un strat de zăpadă de câțiva centimetri.

Emotionat de vestea ca trebuie să-mi beau cafeaua în condiții de iarnă, am uitat ce-ar trebui să fac într-o astfel de situație de grea încercare. Ca să nu ratez totuși momentul, după ce-am savurat licoarea, mi-am citit viitorul în zaț, ca pe vremea lu' Ceașcă. Nu e greu de ghicit ce-am aflat: nici verbul "a fi" nu mai este ce-a fost.

* Se împlinesc 3 ani de când a fost inventat cuvântul "telemuncă".

 Pentru o perioadă, am crezut că "telemuncă" e atunci când Ciucă apare la televizor alături de Ciolacu, cât și invers, ca să lase impresia că muncesc pentru mai binele nostru. Acum însă m-am dumirit: în afară de faptul că, la anul, și eu o să mă prefac că-i votez, "telemunca" se înrudește cu "teleschiul", iar asta am aflat urmărindu-l cu atenție, îngrijorare și reziliență pe Iohannis, în contextul schimbărilor climatice pe care le-a făcut Becali, la pauză, în meciul cu FC Voluntari.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2588 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:49

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Tudorache
    Luni, 06 Noiembrie 2023 10:51
    95.76.32.***
    „Vecine ti-ai luat centrala ?”...aaaa, Ia veniti copii mei cu Gicu Petrache ...ideea este ca acum telemunca se face cu Telemac-ul portabil.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.