Moartea citește ziarul, de față cu barmanul

Moartea citește ziarul, de față cu barmanul
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Așa ne trebuie, dac-am vrut magie a sărbătorilor!

Asociația Iubitorilor de Pomi Fructiferi din județul Alba anunță că, și anul acesta, Moș Crăciun vine cu Săniuța trasă de două ori, nu musai la fetițe și băieți, și nu neapărat de prin nămeti. Întreprinzătorii mici și mijlocii, cât și consumatorii cuminți îi spun "Moș Căprun".

* Mișcat și impresionat de așteptările ardelenilor, un bărbat din localitatea vasluiană Băcești a făcut scandal la Primărie, după ce edilul, așa cum îl alintă presa pe primar, i-a refuzat doleanța localnicului, într-un mod nu tocmai politicos. Ce vrea vasluianul care s-a războit cu Primăria? El a cerut ajutorul de înmormântare în avans. "La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau cât trăiesc.", a declarat vasluianul pentru presa oenologică din județ.

Între noi fie vorba, omul știe pe ce lume trăiește, chiar dacă nu e mereu cu picioarele pe pământ, așa cum cer cutumele și proverbul românesc. Practic, bărbatul a dus expresia "mort de beat" pe cele mai înalte culmi ale semnificației profund-ontologice. Vasluianul din Băcești care și-a cerut ajutorul de înmormântare în avans este singurul român viu, atestat documentar, care a înțeles ce înseamnă "să mori pe caiet, din dragoste de viață". Culmea ironiei e că cererea lui, de o rară și nesperată profunzime, nu i-a indignat nici măcar pe cioclii din sat.

Direcția de Cultură Vaslui se gândește foarte serios să tipărească o broșură, care să conțină câteva sfaturi esențiale pentru fiii Băceștiului. În special, pentru cei îngroziți de ideea că, într-o zi, nu tocmai bună, fatalitatea țintirimică îi va lovi în moalele capului, taman când le va fi lumea mai dragă și băutura mai ieftină. Șeful Direcției de Cultură a avansat și un nume sugestiv pentru broșură: "Cum să dăm ortul popii, avant-la-lettre".

* Unde sunt experții, când ai nevoie de ei? Aici, în România, firește!

Specialiștii în fengșuiul festiv hibernal au descoperit o soluție miraculoasă pentru protejarea bradului de Crăciun de curiozitatea ludică a mâței. Posesorii de pisici sunt sfătuiți să pună piper în jurul bazei bradului, astfel încât pisicile să stea departe de podoabă. Excepție fac mâțele din Băcești, județul Vaslui, și nu numai, care, iarna au năravul de a folosi piperul la prepararea deliciosului rachiu fiert.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3431 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:02

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Vineri, 15 Decembrie 2023 01:04
    95.76.32.***
    Băceștianul cu bască a grăit ca un adevărat gânditor, păi ce să facă el cu banii acolo unde mâna omului nici piciorul n-a pus ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.