Sculați, gaze, nu trândăviți!

Sculați, gaze, nu trândăviți!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Doamne, e minunată aroma asta a Sărbătorilor de Iarnă, așa cum îi zic consumeriștii Crăciunului! Am spus "aromă"?! Desigur, pentru că, vorba domnului Mario Iorgulescu și a celorlalți români fugari adoptați de Italia, toate drumurile duc la aroma. Și dacă tot l-am evocat pe Mario Iorgulescu, vreau să vă spun că și el și-a împopoțonat mașina cu simbolurile sărbătorilor: și-a montat coarne de rem. Mă rog, in rem.

* Cu nepermisă întârziere, am aflat și eu că doamna Anamaria Prodan a fost declarată "Femeia Anului". De către cine?! Chiar nu contează, că nu de asta s-a chinuit și a muncit pe brânci biata femeie.

În 2019, Anamaria Prodan a primit, de ziua ei, un cadou deosebit de prețios: o geantă de 300.000 de parai, confecționată din piele de crocodil de Nil. De atunci, fanii dumneaei o percep ca pe singura femeie milostivă din România, care i-a împlinit visul de reîncarnare unui biet crocodil, fie-i geanta ușoară! Practic, așa cum spun teologii egipteni, geanta și poșeta sunt dovezi indubitabile că metempsihoza crocodililor este o realitate, care nu poate fi ignorată.

- Ce vrei să fii, într-o viață viitoare, crocodile?

- O geantă de aia mișto, de fițe.

- Ok, dar să știi că singura disponibilă este Anamaria Prodan...

- Cum adică "disponibilă"?!

- Așa se spune la egipteni, lasă prostiile!

În încheierea acestui excurs în lumea împlinirilor, vă amintesc că mai e puțin și trece și prodanul 2023.

* Aidoma multor localități urbane din România, orașul Galați stă cam nașpa cu parcările pentru mașini, cel puțin în Țiglina 3, de pildă. Așa am observat eu. Un bărbat care locuiește în zona Complexului Siret s-a plâns autorităților că nu poate participa la "Programul Rabla pentru electrocasnice". Și nu pentru că nu deține o mașină de spălat veche, de care ar vrea să scape, ci pentru că nu are unde s-o parcheze pe aia nouă.

* Elon Musk zice că mișcarea ecologistă a mers prea departe: "Nu ar trebui să demonizăm petrolul și gazele."

Păi, unii dintre noi nici n-o facem, nea Eloane! Și nu doar că nu le demonizăm, dar, când mergem cu dieselul prin oraș, ascultăm cântece de succes din repertoriul formației vocal-vocale Paraziții. Din curiozitate. Vrem să aflăm dacă au scos piesa aia dedicată Gretei Thunberg.

"Sculați, gaze, nu dormiți!" - nu, ăsta nu e al Paraziților, ci al unui colindător de la Engie.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1947 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:02

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Marți, 19 Decembrie 2023 02:43
    95.76.32.***
    Exarcerbarea abstruzului si abstragerea absconsului din boazeriile sordide creează supoare in copilăria calului.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.