Moș Budăi vine pe la Sculeni

Moș Budăi vine pe la Sculeni
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Mai neinspirat decât să vorbești despre bugetul României pentru 2024 este să scrii despre buget în aceeași frază în care apare numele lui Marcel Boloș, ministrul de Finanțe. Ca să fiu sigur că duc subiectul în derizoriu total, redau una dintre declarațiile ministrului Boloș, despre filozofia bugetului: "Nu e nimic pus din pix."

Să folosești pixul, în era digitalizării, pentru a-i câștiga încrederea poporului votant și pentru a-ți promova credibilitatea e ca și cum l-ai acuza pe celălalt Marcel, șeful Guvernului, că a scris "Vama e numai una, de Gigi Coșbuc" cu ajutorul mașinii de scris cu motor diesel. Metafora cu pixul a lui Marcel Boloș are ceva din farmecul clișeului ușor desuet al jurnaliștilor de sport: "Calculul hârtiei". Unde întâlnești această expresie cel mai des? Firește, în "ediția electronică" a gazetei cu pricina. Singurul ministru de Finanțe din lume căruia ar trebui să i se permită să declare că a făcut bugetul fără să pună nimic din pix este cel al statului Botswana. În cazul lui nu poate fi vorba de metaforă sau abuz eufemistic, ci de limbaj de specialitate. Sau, cum ar spune colegele sale care intră în prenatal, este sarcină de serviciu.

* Țin musai să-i felicit pe cei de la stiripesurse.ro, care mi-au bucurat, din nou, sufletul, cum numai ei știu s-o facă. Ieri, acest titlu mi-a reamintit că azi este a 20-a zi a lunii decembrie: <<Guvernul a decis - persoanele declarate "Tezaur uman viu" vor beneficia de o indemnizație lunară.>>

Potrivit moment și-a ales guvernul pentru această reparație morală: cu două zile înainte de Ignat, când discuțiile se axează pe beneficiile aduse de tezaurul din coteț, cunoscut și sub denumirea de "Tezaur în viu".

* Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a fost depistat, ca să nu zic prins, de către vameșii de la Sculeni, într-o mașină furată. Budăi venea din Republica Moldova, împreună cu un deputat PSD. Mirat peste poate și lovit de duhul indignării, Marius Budăi a declarat: "Am crezut că e o farsă".

Cred c-a vrut să spună că se află la "Camera ascunsă", însă și-a dat seama la timp că aia nu-i cameră, ci celulă. Cum s-au prins vameșii că autoturismul este furat? L-au auzit pe Budăi când îi spunea colegului de habitaclu că Novak Djoković este numărul 1 în clasamentul ITP.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1619 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:02

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

  • postat de Iulian
    Miercuri, 20 Decembrie 2023 10:04
    95.76.32.***
    Hugh Hefner a murit la 91 de ani în vila sa din California și a lăsat în urmă o avere estimată la 43 de milioane de dolari și o văduvă cu 60 de ani mai tânără decât el.Totuși, văduva multi-milionarului nu este și moștenitoare, poate sunt eu ?
    0
    0
  • postat de Iulian
    Miercuri, 20 Decembrie 2023 00:37
    95.76.32.***
    Se pare că cel mai iute nu este ardeiul, este un președinte care a afirmat „și când să pun mâna pe melc, ce să vezi melcul țuști a fugit”.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.