Cine-a râs de noi, după 22?

Cine-a râs de noi, după 22?
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Mă întrebați cumva dacă întrebarea din titlu se referă la Revoluția din '89 sau la perioada în care, pentru că așa s-a crezut atunci, am stat în casă, după 22, pe proprie răspundere? Vă răspund exhaustiv si tranșant: DA! E genul de răspuns obraznic, enervant, previzibil, nu musai în ordinea asta.

S-a tras, DAR s-a și scandat.

S-a fugit la Târgoviște, DAR s-a și tras.

S-a sperat, DAR s-a și dezamăgit.

S-a transmis în direct la TVR, DAR s-a și manipulat.

S-a lenevit, DAR s-a și prefăcut că lucrează.

S-a mințit, DAR s-a și votat.

S-a nins, DAR s-a și schiat.

S-a ieșit în stradă, DAR s-a și asfaltat.

Doamne, câte DARURI!

S-a dăruit, DAR sași... Să mă ierte sașii de bună credință, că n-am nimic cu ei, DAR nu eu am început de ieri să cad câte-un fug din țară, DAR acum am stat. Ca să privesc cu buza umflată, cu zâmbet mimat și cu luare aminte, la toate acele DARURI. Le-aș așeza sub brad, DAR mi-e jenă. La umbra bradului, care nu e brad, ci molid artificial bătrân, nici DARURILE nu cresc. De fapt, mint. DARURILE alea cresc frustrarea, naivitatea și dezamăgirea. Şi nu oricum, ci direct proporțional cu speranța deșartă. Vă rog, a nu se confunda "speranța" cu "nădejdea"! Că astea două doar se prefac că-s sinonime. Mimează foarte bine.

Cine-a râs de noi, după 22? Vorba poetului, nu mă-ntrebați otova și direct, că n-am timp de răspunsuri. Abia că știu să mimez nedumerirea și preocuparea. După ce termin de mimat, mă duc la magazinul de comerț cu amănuntul și detaliul semnificativ, c-am auzit că încă au mațe de porc, și chiar mațe de mare porc. Mai am niște carne tocată mărunt din buze umflate, și-aș vrea să mai fac niște cârnați ornamentali.

- Trandafire, Patraulea, dormiți, mă?

- Nu, Gogule.

- De ce?

- Somnul rațiunii și domnul narațiunii nasc.

- Ce?

- Monștri.

- Când?

- În luna a 12-a.

- Imposibil, nu există așa ceva, nu se poate! Cum să nască în luna a 12-a?!

- Se poate, c-au făcut ăștia un vaccin special. După a doua doză, afli că situația din țară e grea.

- Adică?

- Adică e borțoasă. E în luna a 12-a.

- Trandafire, Patraulea, voi sunteți, mă?

- Da, Gogule, deși puteam să spunem că nu, că tot aia e.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2263 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:03

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Duminică, 24 Decembrie 2023 17:30
    95.76.32.***
    De ce Moș Gerilă venea mai târziu, adică de Revelion, tot din Laponia ca și variantă comunistă a lui Moș Crăciun? DAR odata cu Moș Crăciun avem Feliz Navidad, Halouin, Sfântul Ballantines, Tzancă Uraganul, Nicu Gigantu´ și refugiați din Siria, Ucraina, Teneriffe, Palma de Mallorca și Palma de Muște.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.