NASA: "Pe Marte se poate trăi de azi pe mâine"

NASA: "Pe Marte se poate trăi de azi pe mâine"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* S-a dovedit științific si ironic: după fiecare mască, în gură apar acizii, iar dacă gura îi aparține unei primate, e atât de slobodă încât nu-și dă seama nici măcar la băutură că i-a crescut pH-ul. Dacă tot am adus vorba de maimuțe, să vă spun și că experții în antropologie ludică și apucături frivole au descoperit că până și râsul se trage din maimuță. Cercetătorii spun că maimuțele se tachinează, apucătura asta fiind corespondentul umoristic și haios al glumelor pe care le fac oamenii, când se iau la mișto unul pe altul. Atât de puternic l-a impresionat această revelație pe unul dintre savanți, încât acesta s-a apucat de cântat manele. Versurile primei manele interpretate de acesta lasă să se-nțeleagă că savantul are dușmani naturali. De unde și bănuiala colegilor săi de știință că invidia se poate manifesta în fel și chip, precum umorul evoluționiștilor.

 * NASA caută patru voluntari pentru o simulare de un an a vieții pe Marte. Candidații trebuie să aibă între 30 și 55 de ani, să fie sănătoși și motivați, să nu fumeze și, dacă nu sunt cetățeni ai SUA, să aibă viză de ședere permanentă.

 În principiu, pe Marte, după cum lesne putem intui, nu se prea poate trăi, decât dacă ești expert în suprarealism, sau dacă te uiți la filmele americane cu eroi, în care Bruce Willis îl trage de limbă pe meteorit, până ce bolovanul cosmogonic recunoaște cum își procura mama sa laptele praf de stele. În pofida acestui neajuns, NASA are nevoie de 4 oameni care sunt în stare să simuleze viața pe Marte timp de un an. Ca să nu-i discrimineze pe cobaii din mărginimea Bârladului, cei de la NASA au omis cu bună știință să anunțe că cei patru nu trebuie să bea, ci doar că nu trebuie să fumeze. Numai că orice semimarțian născut în zona Moldovei știe că "a sta la un pahar de vorbă extraterestră" presupune inevitabil și prezența țigării de după. Pe undeva, îi înțeleg pe angajații de la NASA, pentru că e destul de ușor de intuit că, pe Marte, nu se fumează nici măcar în restaurante, bodegi sau baruri de noapte marțiană.

 * Cu vreo 20 de ani în urmă, TVR ne anunța în programul tv publicat în uichend că TVR 2 va difuza filmul japonez "Harakiri". Cum credeți c-au tradus numele filmului, în paranteză?! Firește, "seppuku". Acu' vreo 2 luni, am văzut un serial franțuzesc. Cum au tradus prețiosul cuvânt intraductibil "merci"? Evident, "mersi"!

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1309 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:13

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Marți, 20 Februarie 2024 15:01
    95.76.32.***
    Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă, sunte-ți niște farisei închiși în Pasajul cu blugi. eu cred în Cezar
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.