Jos Babele de pe eroii lunii martie!

Jos Babele de pe eroii lunii martie!
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Cu o zi înainte de 1 martie, politicienii și-au ales și ei baba. N-a fost greu: Ali Baba.

* În aceeași zi, presa glumeață, dar serioasă nevoie mare, titra: A fost descoperit un efect pe termen lung al Covid. Ce înseamnă "ceața cerebrală".

Înseamnă că doamnei Ursula von der Leyen i s-a pus o ceață cu picături pe ochii creierului, de nu mai vede sărmana nici măcar cum îl cheamă pe soțul său, bașca, de câte ori zărește un rapel telefonic, îi vine să cânte sub duș: "Frumoasă-i vaccina noastră / Scoate sacul negru pe fereastră." Un alt efect este că, după ce s-a lăsat în umărul gol, cu ocazia primei doze de vaccin, Iohannis s-a apucat de umerologie, ca să-l concureze pe Iliuță, specialistul care lucra pe vremuri la OTV.

* Se împlinește un an de când zeci de mii de români distribuiau pe rețelele de socializare și alienare un articol de presă care prezenta "incredibila poveste a lui Vasile, câinele-soldat care și-a ros singur laba, pentru a nu cădea prizonier la ruși."

Să ne prefacem că nici acum nu ne dăm seama la băutură, întrebându-ne: ce-o mai fi făcând câinele Vasile? Ca orice câine-erou, de 1 martie, se pregătește să sărbătorească și el Labele de martie. Preferata lui e Laba Novac, în care aruncă, de distracție, cu borcane cu murături. Și, nu în ultimul rând, am auzit că Spitalul de la Săpoca face angajări. Vă rog însă să nu-mi cereți detalii despre asta, că nu le am și, deci, nu vi le pot oferi.

* Să nu vă mirați dacă, de 1 martie, jurnaliștii își adaptează limbajul, în funcție de necesități și de contextul geo-politic. N-am nicio îndoială că veți citi în presă cum "bărbații au luat cu asalt florăriile, de 1 martie...". Să zicem mersi că bărbații respectivi nu se duc la iubitele lor cu mașina-capcană sau că, în loc să pună florile în apă, le aruncă în aer, ca la nunțile la care încă se păstrează obiceiul atentatelor alegorice.

* O asistentă medicală din Galați a furat, timp de 4 ani, bani, bunuri și tichete de vacanță de la colegi și pacienți.

Nu știu dacă spitalul respectiv are Morgă, dar mă gândesc, cu groază, la ziua în care a vrut să plece Moartea în vacanță, fără tichete și vouchere.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1745 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.