Scandalul Roșia Montană și lingăul de aur

Scandalul Roșia Montană și lingăul de aur
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Cu patru ani în urmă era deja pandemie. Sau, un fel de pandemie. Sportul la modă era raftingul, practicat consumeristic și psihiatric, prin supermarketuri. Pe 12 martie, mi-am șters telefonul mobil cu spirt, așa cum îi spunem noi alcoolului sanitar, la țară. După un minut, m-a sunat căsuța vocală: "Hai noroc, Cezare! Ce faci, frate, ej bine?! De Streinu Cercel ce mai știi?! Hai, săru' mâna dezinfectată la toantă lumea!"

* Puțină lume își amintește că, în 2020, din aceeași cauză, a pandemiei, Arafat și ceilalți factori aproape umani responsabili ne-au închis aeroportul de la Galați. Mai grav însă este că nici acum nu ni l-au deschis. Păcat! Din cauza asta, sărmanii politicieni, care deja nu-și văd capul de campanie, vor fi nevoiți să ne facă alt aeroport, unul nou. De fapt, vor încerca să ne facă pe noi, din vorbe. E mai simplu, bașca nu suferă nimeni de rău de înălțime sau de turbulențe.

* Sper să nu mă înșel, dar mie unul mi se pare că a venit primăvara. Gălățenii din industria videochatului o alintă "Zâna Onomatopeelor".

* Stimați consumatori, rămâneți voioși la locurile voastre, că vine băiatul, imediat! Avem două scurtissime, al căror protagonist este fostul președinte Traian Băsescu.

1. Băsescu a fost auzit spunând, cu convingere, că rușii vor să ajungă la gurile Dunării. Când vine vorba de gurile însetate, Băsescu este primul analist calificat și îndriduit să-și exprime temerile.

2. Cealaltă șaradă care-l are ca personaj principal pe Băse este un titlu de pe Stiripesurse.ro: "Băsescu intervine furtunos în scandalul Roșia Montană."

Nici nu putea altfel. Expresia "furtună într-un pahar cu apă" este una dintre expresiile pe seama cărora fostul președinte se amuză, în stilu-i caracteristic.

* Ceva îmi spune că procesul Roșia Montană, câștigat de România, e mai mult despre presupunerea că Ciolacu ar fi manipulat bursa, și mai puțin, spre deloc, despre cum ar putea România să profite de aurul de la Roșia Montană. Sindromul nu e nou. E ca atunci când clienții și funcționarii unei bănci, surprinși în incintă de intrarea intempestivă a unui jefuitor, sunt mai interesați de materialul din care este confecționat ciorapul de pe mecla tâlharului decât de pericolul reprezentat de hoț. Sau ca și cum singura preocupare a lui Drulă este aceea că numele monedei statului Botswana este plagiat după onomastica useristului.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1304 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.