La umbra eunucului bătrân/ Planeta se-ncălzește

La umbra eunucului bătrân/ Planeta se-ncălzește
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Îmi este dor de vremurile în care, la magazin, primeam gumiță, rest, în loc de bani. Deoarece n-avea "bani mărunți", doamna Mirela îmi dădea o gumiță de mestecat, fără să mă-ntrebe dacă mă împac cu ideea sau dacă, în gură, urmează să-mi apară acizii, ca după fiecare masă. Genul ăsta de amabilitate îmi devenise simpatic, mai ales că, din când în când, plecam de acasă în grabă, uitând de beneficiul olfactiv al usturoiului.

Acum, cu doamnele de la supermarketul din cartier am o relație ceva mai rece, dar nu lipsită de farmec. Dialogul cu domniile lor îmi trezește sentimentul eroului, pe care autoritățile au uitat să-l decoreze, dintr-o regretabilă, dar justificată eroare. Așa de obișnuită a devenit întrebarea recurentă a casierei, încât mă simt de parc-aș avea un început de supraviețuitor al nenorocirii de la Caracal:

- Car Penny?

- Nu, așa m-am născut eu...

...după care, plec, zâmbind tâmp, cu imaginea doamnei răsturnate pe retină.

* Aidoma verbului "a fi", nici încălzirea globală nu mai este ce era. Prestigiosul site de știri prelipcenice a trecut încălzirea globală pe persoană fizică. Digi24 a făcut din încălzirea globală o afacere locală și regională: "Europa se încălzește de 2 ori mai repede decât restul planetei."

Să mă ierte fanii îngrijorați ai Prelipceanului că duc rătăcirea în derizoriu, dar visul meu de-acum 15 ani e mai mișto decât elucubrațiile lor! Iată visul meu:

Se făcea că plouă... Pardon! Deci, se făcea că stăteam într-un pat, ale cărui picioare erau dotate cu roți. Un fel de targă. Și, în timp ce priveam înaltul cerului, patul a început să ruleze cu viteza onirică unanim acceptată și permisă de legile nescrise ale viselor. Ce făceam eu, în timp ce patul-targă fugea cu mine prin saloanele Socolei din vis?! Mă râdeam sardonic, pardon de exprimare! De ce? Aveam impresia că una dintre roți fuge mai tare decât celelalte. Nu musai de 2 ori mai tare, da' orișicât. Inevitabil, m-am trezit hlizindu-mă și strigând la Cozminul din vis: "Oprește, bă, planeta, Europa, patul și televizorul, că vreau să cobor la prima! Prima Tv HD."

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 1429 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 14:55

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro