Batalionul de husari fără cai. Insolaţii îngheţate pe asfaltul fierbinte

Batalionul de husari fără cai. Insolaţii îngheţate pe asfaltul fierbinte
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

* Codul roșu de caniculă care afectează România se va extinde până la mijlocul săptămânii viitoare, iar marţi şi miercuri va fi cu adevărat cald, nu răcoare ca-n weekendul ăsta.

* Arhiepiscopul Tomisului a spus, într-o emisiune la radio, că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. A doua zi, printre recomandările direcţiilor de sănătate publică pentru populaţie în perioada caniculară, figura şi cea privind acoperirea capului cu o pălărie cu boruri mari. Semn clar că, după ce l-a "executat" pe Vasile Bănescu, Teodosie îşi întinde tentaculele şi asupra personalului medical. "Chapeau!"

* Şi tot din recomandările DSP am reţinut faptul că aparatele de aer condiţionat trebuie fixate cu 5 grade mai jos decât temperatura ambientală. Adică, la 40 de grade afară, ar trebui să le fixăm la 35, numai că marea lor majoritate nu merg peste 30, aşa că nu trebuie să le mai dăm drumul deloc. Trecem, deci, la următorul sfat, respectiv cel de a petrece 2-3 ore într-o incintă cu aer condiţionat, dacă nu avem această posibilitate acasă. Să vezi de-acum plimbări prin supermarketuri, că la mall va fi sigur mult prea aglomerat. Am putea folosi şi farmaciile, la o adică, tot sunt mai dese decât coşurile de gunoi.

* Președintele turc Erdogan profeţeşte, cu oareşce diplomaţie, posibilitatea unei confruntări directe între Rusia și NATO. "Sultanul" tot încearcă să facă flic-flacuri între cele două tabere de când a început războiul din Ucraina, iar forţa armată a Turciei chiar va conta în cazul unui conflict, nu ca batalionul de husari fără cai pe care-l poate arunca în luptă Orban.

* Un bărbat din Bârlad a înghiţit ca pelicanul un credit IFN de 4.700 de lei, fără să se uite în contract, aşa că cei 5-6.000 de lei pe care se aştepta să-i dea înapoi s-au făcut 34.000 de lei, adică de peste șapte ori mai mult. Principiul acestor credite "nebancare" e simplu şi foarte neaoş: ”Ai semnat, ai...".

* Potrivit Institutului Național de Statistică, inflația a scăzut, însă populaţia acuză că preţul alimentelor a crescut. De fapt, toată lumea are dreptate, iar "buba" e lipsa educaţiei financiare a românilor, care prin scăderea inflaţiei înţeleg scăderea preţurilor, ceea ce este total fals. Corect ar fi scăderea creşterii preţurilor, care tot creştere este, da' mai mică.

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1218 ori Ultima modificare Vineri, 12 Iulie 2024 12:12

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.