Plimbare pentru Şova

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aş comite nişte plimbări pe înserat de dragul tizului Şova. Omul, hăituit de DNA, susţine că-şi va demonstra nevinovăţia, arătându-l cu degetul pe Băsescu, doar nu pe bunica decedată de vreo paisprezece ani. Mi-e milă de băieţii cuminţi, mânjiţi de umbra mamaşei în care s-au scăldat (umbra, nu mămuca), că trebuie să dea cu subsemnatul, deşi ei nici usturoi n-au mâncat şi nici cariile nu i-au năpădit. Şova, cu morga lui de popă de ţară, nu poate păcăli nici cursele neautorizate din Teleorman, alea care votează conştiincios la fiecare doi ani, aşa că-i transmit un salut călduros de la periferia bunului-simţ: Mucles, bă!   

* Am parcurs cu stupefacţie compunerea ilustrului poet extrudat Alifantis, teză prin care îşi manifestă cu patetism susţinerea faţă de ideologia nord-coreeană a băieţilor de la Antena 3. „Pentru toate acestea, mă declar solidar cu Antena 3 şi oamenii ei frumoşi, puternici şi curajoşi!”, a mâzgălit Nicuşor de la Brăila. Dac-ar fi să mă iau după bietul rapsod născut dincolo de dig, golanii acestei ţări ar trebui să fie deranjaţi doar cu o floare (mai ţineţi minte aporia asta?), puşcăriile să fie halite de igrasie şi de ecou, iar în republică să domnească pacea între dobitoace. Îi mulţumesc Cerului că m-a păstrat intact la mansardă, că pot decela impostura servită pe post de SOS de către Badea, Gâdea şi Dana Grecu! Postacii de partid şi de trust vor spune că au de-a face cu băsisme, ocazie cu care îmi doresc cât mai repede ca marinarul să se care de la Cotroceni şi să nu mai apară nici măcar o secundă în viaţa publică... Şi să dea socoteală pentru nelegiuirile pe care Antena 3 le-a reclamat tot timpul! Eh, abia atunci vom fi contemporanii celei mai mari drame post-decembriste – pe cine dracu’ veţi mai da vina, mă, cu Băsescu trecut pe dreapta?

* Zilele trecute, discutam c-un substantiv propriu aflat în lista-mi de aşa-zişi amici de Facebook. Eram în timpul emisiunii de radio, iar el mă asculta on-line şi l-a pus necuratul să mă întrebe de ce mă iau de Ponta. Deloc întâmplător, interlocutorul dă cu sapa tot în mass-media, adică ar trebui să practice un soi de jurnalism. L-am întrebat dacă acest Ponta la care face referire mai ştie cum este să fii în Opoziţie, dar a mimat habarnismul. Multe lichele, puţine medicamente.

Citit 782 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 13:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.