Necesităţi în glandă

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Dacă ne refugiem din calea refugiaţilor, vom fi amendaţi drastic de Uniunea Europeană. Ar veni, dacă s-a făcut bine calculul, cam 1,5 miliarde de euro per tigvă de republică balcanică. Evident, mai întâi vom fi trecuţi la caiet, apoi vom putea achita şi cu bonuri de masă. Şi casă, maşină, şifonier, varză, viezure, mânz.

* Un tribunal din Italia a hotărât că nu este o infracţiune să furi atunci când îţi este foarte foame. A fost împins de necesitate să ia o cantitate mică de mâncare, a decis Curtea de Casaţie din Roma, în cazul unui bărbat fără adăpost care a sustras un pachet de crenvurşti dintr-un supermarket. Concluzii:

1. De ce să-l condamni dacă, prin alimentul consumat, oricum va muri încet?

2. Totuşi, merita măcar să fie admonestat - furaţi, băi, hrană sănătoasă, nu vă mai păcăliţi cu preparate injectate! Uşchiţi, nene, fructe de mare, icre negre, nu piept de pui crescut în laborator...

3. Legea asta nescrisă funcţionează de multă vreme şi în România. Politicienii, cu necesitatea în glandă, au pus mâna la început pe cantităţi mici de haleală, apoi pe porţiuni de fabrici şi uzine (mici, aşa cum îi plac şi lui Dumnezeu), ajungând chiar la a conduce mici regiuni din ţară. Neapărat mici. Întrebare: ar putea face pârnaie în aceleaşi condiţii, adică în rate? Aşa să-i ajute Jupânul pomenit mai devreme.

* Teatrul Nottara se alătură campaniei „Donează sânge! Fii erou!” şi acordă bilete cu tarife preferenţiale pentru donatorii de sânge până la finalul stagiunii 2015-2016. Bine că nu este vorba de tichete la Opera Naţională! Acolo, globulele şi plasma sar de nevoie din venă.

* Curtea Constituţională a României a hotărât ca alegerile locale din acest an să aibă loc într-un singur tur de scrutin. De fapt, nu s-a implicat deloc, a lăsat legea în forma votată de Parlament. Returul se va ţine peste patru ani.

* Fostul ministru Relu Fenechiu a brevetat trei invenţii în închisoare. Măcar e cinstit şi ne dă de înţeles că nu ştie să scrie.

Citit 434 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2016 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.