Primăria Galați vrea parteneriate cu asociaţiile de proprietari pentru anvelopare

Primăria Galați vrea parteneriate cu asociaţiile de proprietari pentru anvelopare
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Primăria Galaţi se străduieşte să convingă asociaţiile de proprietari să accepte parteneriate pentru reabilitarea termică a blocurilor cu bani europeni. O discuţie a avut loc, ieri, între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai asociaţiilor de proprietari.

Concret, Primăria îşi doreşte semnarea unui contract prealabil cu asociaţia de proprietari prin care se arată disponibilitatea cetăţenilor pentru implicarea într-un astfel de proiect. În felul acesta nu se vor face cheltuieli inutile pe expertize tehnice la blocuri de locuinţe care nu vor intra în proiecte de reabilitare termică pe fonduri europene.

Reprezentanţii asociaţiilor au aflat despre cele două proiecte ale primarului Ionuţ Pucheanu care vor fi supuse aprobării aleşilor în viitoarea şedinţă a Consiliului Local: prelungirea perioadei de recuperare a cofinanţării de la beneficiari, de la doi la cinci ani şi reducerea cotei de participare a cetăţenilor cu venituri mici de la 25 la sută la 3,5 la sută din valoarea lucrărilor.

Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari s-au arătat încântaţi, dar rămâne de văzut câte contracte pentru expertize tehnice vor fi semnate în perioada următoare.

Citit 3116 ori Ultima modificare Marți, 23 Ianuarie 2018 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.