Spitalul Judeţean va avea o secţie modernă de Radioterapie

Spitalul Judeţean va avea o secţie modernă de Radioterapie
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Constructorul SC Servland SRL va extinde şi reamenaja secţia de Radioterapie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei", care va fi dotat, în această vară, cu mult promisul accelerator liniar de particule, pentru tratarea bolnavilor de cancer.

Firma are la dispoziţie şase luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru proiectare şi execuţie, contractul semnat fiind în valoare de 2.980.000 de lei (fără TVA), au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. Asta înseamnă că, cel târziu în luna septembrie, Spitalul Judeţean va avea o secţie de Radioterapie modernă, dotată la standarde europene.

"Spitalul va fi dotat cu un accelerator liniar de particule, în cadrul unui program derulat de către Ministerul Sănătăţii. Anul trecut am semnat, la sediul Guvernului României, contractul de furnizare a echipamentelor medicale şi de amenajare a buncărului, lucrări care vor fi finalizate în 2018. Consiliul Judeţean Galaţi va realiza, din fonduri proprii, extinderea pe verticală a secţiei de Radioterapie şi reamenajarea ei. Este vorba de o construcţie pentru pacienţii care vin din Ambulatoriu, dotată cu lift, sală de recepţie, vestiare şi cabinete medicale, pentru a crea condiţii moderne şi confortabile de tratament. Astfel, pacienţii care nu sunt internaţi în spital vor avea acces prin noua construcţie, iar cei din spital vor avea o cale de acces subterană, direct către accelerator. În plus, la subsolul secţiei vom reamenaja camerele de iradiere şi comandă, sala de aşteptare, vestiarele şi grupurile sanitare", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ.

Reamintim că proiectul care vizează modernizarea secţiei de Radioterapie a Spitalului Judeţean are două componente. Prima este derulată de Ministerul Sănătăţii şi prevede dotarea unităţii medicale gălăţene cu un accelerator liniar de particule, seturi de imobilizare pentru accelerator, CT stimulator, set complet de dozimetrie, precum şi lucrări de amenajare a buncărului unde va fi instalat acceleratorul liniar de particule. Valoarea contractului este de 1.980.500 de euro. A doua componentă este derulată de către Consiliul Judeţean şi prevede extinderea şi reamenajarea secţiei de Radioterapie. Ambele componente vor fi finalizate anul acesta.

Citit 5278 ori Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2018 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.