Aproape patru milioane de lei pentru extinderea TALCIOCULUI. Au trecut şase ani de la prima promisiune de modernizare

Aproape patru milioane de lei pentru extinderea TALCIOCULUI. Au trecut şase ani de la prima promisiune de modernizare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Promisă în urmă cu şase ani, când aleşii locali au aprobat-o prima dată, extinderea Talciocului şi-a găsit, în sfârşit, constructorul: Asocierea Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL – Gendav SRL, care a câştigat licitaţia organizată de Primăria municipiului Galaţi cu o ofertă de 3.947.724 de lei fără TVA.

Doi foşti primari, Dumitru Nicolae şi Marius Stan s-au angajat că vor extinde Talciocul, ba chiar au iniţiat o serie de hotărâri pe care consilierii locali le-au votat în 2012, apoi în 2013 şi 2015, dar planurile au rămas doar pe hârtie. Actualul primar, Ionuţ Pucheanu, a inclus extinderea şi modernizarea Talciocului, alături de amenajarea unui târg auto, pe lista obiectivelor de investiţii finanţate din creditul contractat la CEC Bank, iar ambele lucrări şi-au găsit constructorii.

Licitaţie finalizată

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, ieri s-a finalizat licitaţia pentru extinderea şi modernizarea Talciocului. Pe baza criteriului „cel mai scăzut preţ”, contractul a fost atribuit Asocierii Constructa Mecanique SRL – Obercons Comp SRL – Gendav SRL, care a avut o ofertă de 3.947.724 de lei fără TVA. „Conform contractului, talciocul va fi acoperit, se vor realiza spaţii destinate alimentaţiei publice şi vânzării de produse, dotate la standardele actuale, zone special destinate parcării autoturismelor pentru vizitatori, dar şi pentru cetăţenii care locuiesc în zonă, şi va fi refăcută reţeaua de iluminat public (cu LED). De asemenea, vor fi refăcute în totalitate spaţiile verzi. Termenul de realizare a lucrărilor este de nouă luni din momentul în care va fi dat ordinul de începere”, se arată în comunicatul transmis de Primărie.

După cum v-am informat, comerţul cu autoturisme din Talcioc va fi relocat în târgul auto care va fi amenajat pe strada Macului de Asocierea Rovis Lider - Atu Consulting. În acest caz, valoarea totală a contractului este 3.394.307 lei, iar durata este de realizare este de 90 de zile pentru proiectare şi nouă luni pentru execuţia lucrărilor. Se vor amenaja spaţii expoziţionale pentru autoturismele scoase la vânzare, spaţii de parcare pentru autoturismele vizitatorilor şi spaţii pentru comercializarea pieselor auto şi alei interioare.

Citit 5154 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2018 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.