Primele FORAJE executate pe FALEZA din Galați

Primele FORAJE executate pe FALEZA din Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Pe Faleza Dunării se vor executa, până pe 17 martie, primele foraje necesare pentru colectarea datelor privind situaţia terenului, motiv pentru care circulaţia rutieră pe Bulevardul Marii Uniri va fi îngreunată.

După cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, la finele anului trecut, Primăria municipiului Galaţi a încheiat un contract în valoare de 130.000 lei fără TVA cu firma Proexrom SRL Iaşi, pentru monitorizarea şi analiza aprofundată a tuturor parametrilor privind solul Falezei Galaţi. O astfel de inspecţie tehnică a lucrărilor publice în zona Falezei este necesară pentru depistarea din timp a unor eventuale degradări ce pot deveni periculoase, dar şi pentru preîntâmpinarea unor accidente de teren precum surpările.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Galaţi, Proexrom SRL a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere pentru demararea lucrărilor de foraj şi de echipare piezo-inclinometrică.

„Echipamentele au fost deja instalate. Practic va fi blocată o bandă pe sensul de mers dinspre Grădina Botanică spre Elice (din cauza prezenţei utilajului care va fi amplasat aici pentru colectarea datelor), iar circulaţia autovehiculelor va fi deviată pe cea de-a doua bandă de pe sens. Astfel, traficul va fi îngreunat pe B-dul Marii Uniri pe tronsonul cuprins între strada Cloşca şi strada Prelungirea Traian. Zona va fi pusă în siguranţă şi vor fi montate semne de circulaţie rutieră care indică devierea traseului”, precizează Primăria municipiului Galaţi.

Citit 8286 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2018 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.