Primele FORAJE executate pe FALEZA din Galați

Primele FORAJE executate pe FALEZA din Galați

Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
8 comentarii

Pe Faleza Dunării se vor executa, până pe 17 martie, primele foraje necesare pentru colectarea datelor privind situaţia terenului, motiv pentru care circulaţia rutieră pe Bulevardul Marii Uniri va fi îngreunată.

După cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, la finele anului trecut, Primăria municipiului Galaţi a încheiat un contract în valoare de 130.000 lei fără TVA cu firma Proexrom SRL Iaşi, pentru monitorizarea şi analiza aprofundată a tuturor parametrilor privind solul Falezei Galaţi. O astfel de inspecţie tehnică a lucrărilor publice în zona Falezei este necesară pentru depistarea din timp a unor eventuale degradări ce pot deveni periculoase, dar şi pentru preîntâmpinarea unor accidente de teren precum surpările.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Galaţi, Proexrom SRL a primit aviz favorabil din partea Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere pentru demararea lucrărilor de foraj şi de echipare piezo-inclinometrică.

„Echipamentele au fost deja instalate. Practic va fi blocată o bandă pe sensul de mers dinspre Grădina Botanică spre Elice (din cauza prezenţei utilajului care va fi amplasat aici pentru colectarea datelor), iar circulaţia autovehiculelor va fi deviată pe cea de-a doua bandă de pe sens. Astfel, traficul va fi îngreunat pe B-dul Marii Uniri pe tronsonul cuprins între strada Cloşca şi strada Prelungirea Traian. Zona va fi pusă în siguranţă şi vor fi montate semne de circulaţie rutieră care indică devierea traseului”, precizează Primăria municipiului Galaţi.

Citit 6377 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2018 00:11

8 comentarii

 • postat de DRAGOMIR STEFAN Joi, 08 Martie 2018 07:33 82.78.250.*** Link la comentariu
  2
  14

  Este de Laudat initiativa Administratiei si sunt sigur ca asa cum la ELICE s-a realizat o lucrare de consolidare de Exceptie va rezolva si problema intregii falezei.
  Este bine ca s-a inceput treaba la curba in ac de par din zona piemontului din fata Gradinii Botanice, deoarece este zona cu sensibilitatea maxima in ce priveste dinamica leosului macroporic care a fost adaugat in anii 66 ca material de adaos. . Din pacate in zona exista acum o acumulare masiva de apa la care se adauga si trepidatiile zilnice pe care le produc TIR-urile si camioanele uriase incarcate cu calcar care traverseaza cu BAC-ul. Datorita cauzelor prezentate acum cca.3 luni in carosabil a aparut in zona curbei o fisura de cca 10 cm latime si 20 m. lungime care a fost acoperita cu asfalt. Asfaltul nu rezolva problema. Ca o prima masura trebuie SCOS traficul greu si foarte greu de la BAC deoarece trepidatiile pe care le induc in zona piemontului la uracrea si coborare de pe BAC sunt similare unui seism de 3,7-3,9 Rihter. In acest mod au facut si brailenii interzicand acest transport tot din motive de trepidatii care pericliteaza rezstnta terenului inconjurator. Deci daca eliminam cauza PRINCIPALA adica TREPIDATIILE reluam sondajele si vedem cum trebuie satabilizat solul pe fiecare zona analizata in parte. Sunt dispus sa particip cu solutii, avand masuratori facute la nivelul zonei pentru a veni in sprijinul administratiei si a se rezolva problema.

  Raportează
 • postat de bubu Miercuri, 07 Martie 2018 20:07 109.103.134.*** Link la comentariu
  3
  9

  @Carmen P
  Eu sunt un exemplu viu si foarte alergic la puful de plop. Fac o rinita alergica a naibii de urata de-mi ies si pete pe piele. Insa, ceea ce putini stiu, este ca exista si plopi care abia fac puf, iar aia ar putea fi plantati pentru stabilizarea solului.

  Raportează
 • postat de Carmen P Miercuri, 07 Martie 2018 13:05 193.230.156.*** Link la comentariu
  8
  11

  Si acolo erau plopi... si nu mai sunt...
  E adevarat ca fac puf doua saptamini pe an, dar avem toti plase la geamuri. Puful lor nu se aprinde. Am verificat in copilarie incercind sa-i dau foc... Cit despre presupusele alergii, nu am cunoscut sau auzit niciun caz real.
  Si asta pe vremea cind orasul avea populatia cel putin dubla fata de cea actuala si cei mai multi copii din istorie, respectiv generatia ceauseilor.

  Raportează
 • postat de Carmen P - pt Indicatie Miercuri, 07 Martie 2018 12:55 193.230.156.*** Link la comentariu
  2
  21

  @Indicatie
  In acea zona nu trebuia sa se construiasca blocurile portocalii. Constructia lor a afectat structura de rezistenta a C-urilor. Terasa superioara era stabilizata cu un caroiaj de plopi din 5 in 5 m.

  Toata zona Penny este foarte instabila pentru ca, asa cum arata si configuratia dealurilor, pe actualul traseu al soselei ce se bifurca din Regiment 11 Siret spre Dunare curgea inainte de anii '60 un piriu ce taia orasul in doua, venind dinspre bd. Cosbuc si se varsa in Dunare.

  Cind a fost sistematizat orasul, in anii '60, acel piriu a fost pur si simplu bagat in subteran, in stratul freatic. El continua sa se deverse in Dunare pe sub oras, erodind solul. De multe ori am vazut in acea zona, pe Regiment 11 Siret, pe atunci str. Partizanilor, masini care intrasera cu totul sub carosabilul surpat.

  Acum citiva ani, edili fara minte au taiat deodata toti teii si artarii de pe aceasta strada, in loc sa-i inlocuiasca treptat. Au transformat una din cele mai frumoase strazi din oras intr-una pirjolita de soare.

  De asemenea, subliniez, toate blocurile din aceasta zona erau inconjurate de plopi care absorbeau apa de la mare adincime, uscau argilele alunecoase. Desigur, sunt frumosi si ceilalti copaci: salcimi, stejari, corcodusi, etc.. dar ei au alta functie, radacinile lor nu sunt adinci, nu pot inlocui plopii.

  Raportează
 • postat de Indicatie : Miercuri, 07 Martie 2018 11:23 89.137.225.*** Link la comentariu
  1
  23

  a se vedea in special pe faleza superioara cam la 200 m cum mergi spre prima intersectie de la parcul Viva ,venind de la Elice , cum asfaltul trotuarului s-a fisurat , iar taluzul spre Dunare s-a lasat cu tot cu gard si banci.

  Raportează
 • postat de Replantati plopii taiati Miercuri, 07 Martie 2018 10:32 193.230.156.*** Link la comentariu
  2
  30

  Replantati plopii, singurii copaci care pot stabiliza terenurile loessoide. Sunt ca niste pompe care extrag apa acumulata la mare adincime intre straturile argiloase si opresc alunecarea acestora.

  Din acest motiv, toate blocurile de pe faleza si din cartierul Dunarea erau inconjurate de plopi. Dar asta se intimpla pe vremea cind existau profesionisti adevarati, nu diletanti.

  Salcimii sunt potriviti pentru terenurile nisipoase.

  Raportează
 • postat de Ar trebui consolidat prelungirea Str. Brăilei, între Kaufland și Țiglina 3. Spre Stadionul Oțelul, a apărut o ușoară alunecare de teren. Miercuri, 07 Martie 2018 09:29 213.233.93.*** Link la comentariu
  2
  18

  Ar fi bine să se facă foraje și pe prelungirea Str. Brăilei, între Kaufland și Țiglina 3, unde se observă o alunecare de teren spre Stadionul Oțelul, trotuarul pietonal începând să se clatine, să alunece spre vale, copacii de pe margine înclinându-se, urmărind alunecarea de teren, asfaltul pietonal crăpând pe o lungime mare. Ar trebui consolidarea drumului, altfel în timp, rămânem fără prelungirea Str. Brăilei, drumul fiind numai de pământ, fără consolidare cu piloni.

  Raportează
 • postat de vader Miercuri, 07 Martie 2018 08:05 193.230.156.*** Link la comentariu
  2
  13

  aia e faleza inferioara? aia cu doua benzi pe sens? misto, imi place.....!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.