Contract de 2 milioane de lei pentru TOALETE publice cu taxare

Contract de 2 milioane de lei pentru TOALETE publice cu taxare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Chiar dacă a scos la bătaie un contract de cu o valoare estimată totală de 247.750 de lei fără TVA pentru închirierea a 80 de toalete ecologice simple, administraţia locală nu renunţă la demersul de a le pune la dispoziţie gălăţenilor toalete civilizate. Adică WC-uri racordate la apă şi canalizare, care să nu le mute nasul din loc atunci când au nevoie să le folosească. După ce prima licitaţie, organizată la finele anului trecut, pentru achiziţia şi montajul unor toalete modulare, a eşuat, Primăria municipiului Galaţi a lansat o nouă achiziţie, cu un preţ mai mare şi, poate, mai atractiv pentru agenţii economici.

„Dragi gălăţeni, se vor monta în oraşul nostru toalete publice sub formă de construcţii de sine stătătoare, care vor fi racordate la sistemul de canalizare şi apă, dotate cu instalaţie electrică, aerotermă şi robinet de golire a instalaţiei (înlăturându-se riscul apariţiei mirosurilor neplăcute). Aceste toatele vor fi montate în parcuri, dar şi la capetele de linie ale mijloacelor de transport în comun, acolo unde condiţiile de branşare vor permite. Aceste dotări, după părerea mea, ţin de normalitate până la urmă, şi ar fi trebuit luate în calcul cu mult timp în urmă”, anunţa, pe 23 noiembrie, anul trecut, într-o postare pe pagina lui publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Din păcate, Primăria a aşteptat degeaba, până pe 27 decembrie, ofertanţii în cadrul licitaţiei pentru achiziţia şi montajul a maximum 40 şi minimum 20 de toalete modulare. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, până la data limită nu a fost depusă nicio ofertă de preţ, semn că valoarea contractului, estimată a fi între 781.300 de lei şi 1.562.600 de lei nu a fost suficient de atractivă pentru agenţii economici.

O nouă încercare, la un preţ mai mare

Pe 8 martie, Primăria Galaţi a lansat o nouă licitaţie pentru achiziţia şi montajul unor toalete publice modulare. Şi de această dată administraţia locală doreşte încheierea unui acord-cadru pe 12 luni, cu un singur agent economic, pentru furnizarea şi instalarea a minimum 20 şi maximum 40 de bucăţi de toalete modulare. De această dată, însă, valoarea estimată totală a acordului cadru este între minim 1.000.000 de lei fără TVA şi maxim 2.000.000 lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Data limită de depunere a ofertelor este 12 aprilie 2018.

Cum vor arăta WC-urile

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, toaletele vor avea o suprafaţă utilă de 3,20 metri pătraţi, şi un acoperiş verde, cu zece jardiniere cu plante perene. Vor fi „dotate cu instalaţie electrică, aplică cu leduri, priză, ventilator, panou electric radiant (aerotermă), instant electric pentru apa caldă şi panou electric”, racordate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului, şi cu robinet de golire a instalaţiei în căminul în care se face branşarea. „Pentru acces, toaleta va fi prevăzută cu uşă cu sistem de închidere automatizat, prevăzută cu panou de taxare ce va debloca uşa în momentul achitării taxei. Opţional, pentru evitarea vandalizării, toaleta va fi dotată cu sirenă şi senzor de vibraţii (impact)”, se arată în caietul de sarcini. Gălăţenii ar trebui să găsească în noile toalete „lavoar, baterie de lavoar cu senzor, WC şi rezervor WC din inox, cu acţionare cu senzor, oglindă, uscător de mâini automat, suport de hârtie cu dozare limitată, dispenser săpun şi capac cu autocurăţare (dezinfectare) automatizată”! Iar obiectele sanitare vor fi din inox special pentru uz în toaletele publice.

Noile toalete ar trebui să fie furnizare integral sau eşalonat în 60 de zile de la semnarea contractului şi ar urma să fie montate în 34 de zone din oraş cu precădere în parcurile mari şi în cele din cartiere, dar şi la capătul traseelor de transport.. Până atunci, gălăţenii vor avea la dispoziţie cele 85 de toalete ecologice simple mobile, pentru care Primăria plăteşte, până în luna mai, 103.275 de lei fără TVA, firmei Toi Toi&Dixi SRL. Pentru că toaletele modulare nu pot acoperi tot oraşul, reamintim că municipalitatea a scos la licitaţie un nou contract pentru toalete ecologice simple, şi aşteaptă ofertele până pe 19 martie.

Citit 3444 ori Ultima modificare Marți, 13 Martie 2018 00:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.