Evaluaţi acest articol
(27 voturi)
22 comentarii

Regulamentul prin care vehiculele staţionate sau oprite neregulamentar în municipiul Galaţi vor putea fi ridicate, transportate şi depozitate se află în dezbatere publică până pe 30 martie.

Documentul poate fi consultat atât pe portalul Primăriei www.primariagalati.ro, cât şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Domnească nr. 54. Până pe 30 martie, persoanele interesate pot transmite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, pe adresa de e-mail comunicare
primariagalati.ro, prin poştă, sau la Registratura Generală din strada Domnească nr. 54.

De ce e nevoie de regulament

„În mod deosebit, în intersecţiile cu trafic rutier intens, staţiile de îmbarcare/debarcare călători, pe trecerile de pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaj, în zona unităţilor de învăţământ (grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee) s-a constatat prezenţa unui număr mare de vehicule care prin staţionarea lor conduc la reducerea fluxului de trafic, îngreunează traficul pietonal şi prezintă risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere”, se arată în expunerea de motive a regulamentului.

Cine constată, cine ridică maşina

Potrivit regulamentului, „prin oprire sau staţionare neregulamentară se înţelege situaţia în care oricare dintre roţile vehiculului se regăseşte pe partea carosabilă”. Cei care vor constata, prin fotografii şi filmări, staţionarea sau oprirea neregulamentară sunt poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră. Aceştia au obligaţia de a aplica sancţiuni contravenţionale conform prevederilor legale în vigoare şi dreptul de a dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe domeniul public şi privat al municipiului Galaţi. De asemenea, conform regulamentului, şi cetăţenii pot sesiza existenţa unor vehicule staţionate sau oprite neregulamentar la Dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi.
Ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe domeniul public şi privat al municipiului Galaţi se va realiza de către un operator căruia Primăria îi va încredinţa această activitate. Operatorul va trebui să asigure spaţiu special amenajat pentru depozitarea maşinilor ridicate, echipe de intervenţie compuse din câte trei persoane şi cel puţin o autoutilitară cu platformă pentru ridicat şi transportat vehicule. Serviciul de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor va avea de îndeplinit indicatori de performanţă, printre care numărul vehiculelor ridicate din totalul solicitărilor, dar şi numărul litigiilor privind avarierea vehiculelor ridicate.

Unde vă căutaţi maşina

Potrivit regulamentului, persoanele care vor constata că vehiculele le-au fost ridicate şi vor contacta dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi, iar poliţiştii locali le vor pune la dispoziţie datele de contact ale operatorului care a efectuat operaţiunea de ridicare, transport şi depozitare, în vederea recuperării vehiculelor ridicate. În situaţia în care ajungeţi taman în momentul în care se constată oprirea neregulamentară, eliberarea vehiculului se face după ce plătiţi către operator a contravalorii prestaţiilor de ridicare. Iar dacă autovehiculul a ajuns deja în depozitul operatorului, eliberarea se face după ce semnaţi fişa maşinii şi şi după achitarea către operator a contravalorii prestaţiilor de ridicare, transport şi depozitare.
După încheierea consultării publice, regulamentul va ajunge spre aprobare pe masa aleşilor locali.

Citit 6140 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 00:45

22 comentarii

 • postat de avocat Vineri, 23 Martie 2018 12:07 82.208.137.*** Link la comentariu
  1
  1

  Pana nu are loc de parcare fiecare masina si fiecare institutie publica, nu putem discuta despre legalitatea ridicarii masinilor ci numai despre abuzuri (restrangerea dreptului de proprietate si a dreptului de uzfruct se fac numai cu hotarare judecatoreasca sau in situatii de urgenta declarate: ex cod portocaliu), usor de contestat in instanta. Va asteptam cu drag !

  PS
  Sanctiunile si ridicarea pentru parcarea in intersectie, pe trecere de pieton, in statia de autobuz sunt mai greu de contestat.

  Raportează
 • postat de snowman Vineri, 23 Martie 2018 11:34 89.122.189.*** Link la comentariu
  0
  0

  @George, in ambele cazuri suni la politie

  Raportează
 • postat de George Vineri, 23 Martie 2018 07:46 89.136.76.*** Link la comentariu
  0
  4

  Da de unde stii ca a fost ridicata masina ta de hingherii de masini sau ca ti-a fost furata?

  Raportează
 • postat de nelu Joi, 22 Martie 2018 10:34 82.78.255.*** Link la comentariu
  1
  11

  daca ar putea romanul intra sau parcheaza in sufragerie sa nu faca cativa pasi, unde are treaba acolo vrea sa parcheze

  Raportează
 • postat de Siderurgist Joi, 22 Martie 2018 04:28 188.24.219.*** Link la comentariu
  1
  16

  Sunt ZECI DE ANI DE ZILE în care maşinile parcate pe strada Brăilei şi
  - există oprirea interzisă ÎN PLUS
  - este şi banda unde circulă AUTOBUZELE (sau ar trebui)
  nu îi amendează ABSOLUT NIMENI !!!

  ORAŞ SUPER INFECT.

  de la fost Stirex până la ex agenţia CFR
  de la semafor până la restaurant Laura
  de la intrarea giratoriu dinspre Tecuci până la Dana
  vizavi de UPU spitalului judeţean !!!


  Despre ce vorbim????

  În orice ţară indiferent cât de acute sunt lipsa parcărilor NU EXISTĂ SĂ NU FIE AMENDAT cine blochează o bandă auto pe care circulă şi mijloace transport în comun. Nu există !!

  Un oraş plin de incompetenti cu cei din primarie principalii vinovaţi.

  Raportează
 • postat de Elena Miercuri, 21 Martie 2018 13:26 79.116.103.*** Link la comentariu
  14
  32

  Mai intai de toate sa se asigure loc de parcare, si sa putem parca pe timp de noapte si in parcarea hipermarketurilor gen LIDL, KAUFLAND, intrucat nu exista locuri iar la ei sta parcarea goala. Platim impozite deci trebuie sa avem si locuri de parcare!

  Raportează
 • postat de Fanica Miercuri, 21 Martie 2018 13:17 82.137.11.*** Link la comentariu
  8
  39

  Cuvintele de ordine sunt capatuiala firmelor de partid si mulgerea de bani catre buget fa ra minim de efort.
  E ca si cum ai pune taxa pe vant. Investitia zero, profitul maxim.
  Cum sa pui caruta ridicatului masinilor in fata boilor lipsei locurilor de parcare?
  Cate locuri de parcare reale au fost infiintate pe marile bulevarde in zona principalelor institutii publice?
  Spun reale pentru ca daca tai trotuatul si faci alveole si pui parcometru nu inseamna ca ai facut locuri de parcare.
  Inlocuiti maidanele cu parcari supraetajate, demolati garajele si infiintati parcari in zonele cu aglomerare mare de blocuri.
  O amarata de parcare supraetajata de cateva sute de locuri dureaza zeci de ani sa fie facuta. Un contract cu o firma de ridicari se semneaza cat ai bate din palme.

  Raportează
 • postat de an Miercuri, 21 Martie 2018 12:57 79.116.99.*** Link la comentariu
  7
  37

  La liceul pedagogic politia locala pazeste masinile parcate neregulamentar

  Raportează
 • postat de Cetatean Miercuri, 21 Martie 2018 11:56 213.177.4.*** Link la comentariu
  16
  34

  As propune intai sa se faca parcari si apoi sa se dea regulamentul, adica intai dai si apoi ceri .

  Oricum nu va rezolva problema parcarii neregulamentare.

  Sa nu uitam ca Politia Locala are si acum dreptul de a da amenzi pt. parcare neregulamentara si ..... nu o face . Daca s-ar da amenzi cu siguranta s-ar reduce numarul parcarilor si stationarilor neregulamentare .

  Asa ca un regulament in plus nu cred ca ajuta prea mult si pus in mana celor de la locala poate fi aplicat discretionar.

  Uitati-va la Tribunal, daca s-ar da amenzi credeti ca lumea ar mai parca acolo ? Nu. Dar Politia Locala nu da si atunci ma intreb ce rost mai are acest regulament ?

  Raportează
 • postat de magis Miercuri, 21 Martie 2018 11:08 89.136.235.*** Link la comentariu
  9
  27

  Sigur ca da, hai sa julim masinile oamenilor, in loc sa facem parcari multi-etajate civilizate. E mai usor de scos o spaga la atribuirea contractului decit de pus localii sa dea amenzi zdravene pentru parcare interzisa.

  Raportează
 • postat de miu Miercuri, 21 Martie 2018 10:32 80.97.203.*** Link la comentariu
  11
  36

  Sper sa nu se ajunga la asta inainte de a se asigura locuri de parcare, locuiesc in zona Tribunalului si toti avocatii si judecatorii (si "clientii" lor) parcheaza in parcarea noastra. Abia seara se mai poate parca corect.

  Raportează
 • postat de Vlad Tepes Miercuri, 21 Martie 2018 09:51 109.102.92.*** Link la comentariu
  4
  40

  Sunt de acord cu acest regulament cu o singura conditie : regulamentul sa se aplice uniform in oras ! Prima actiune de ridicare sa aiba loc in fata Palatului Justitiei, in fata Prefecturii ( str. Primaverii colt cu Domneasca ), in fata liceului Costache Negri, CNVA, la banci pe Brailei, etc ... Daca Primaria va actiona asa .... sunt 100% de ACORD !!!

  Raportează
 • postat de masura buna Miercuri, 21 Martie 2018 09:49 89.122.189.*** Link la comentariu
  10
  14

  ar fi utila si introducerea permisului de zona/strada care sa fie valabil intre anumite ore (ex; dupa ora 16 doar cei din zona /strada sa isi poata parca masina)

  Raportează
 • postat de Bogdan 5 Miercuri, 21 Martie 2018 08:59 109.166.129.*** Link la comentariu
  10
  27

  Parcari ioc! Strazi inghesuite,gropi, etc! Unde sa parchezi?

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 21 Martie 2018 08:45 194.105.20.*** Link la comentariu
  11
  15

  Adica , daca se lasa masina complet pr trotuar - este OK ?

  Raportează
 • postat de eu Miercuri, 21 Martie 2018 08:35 86.124.205.*** Link la comentariu
  2
  20

  Aia trebuie sa faca politia comunitara, nu sa dea iama in piete ...

  Raportează
 • postat de Gherase Geta Miercuri, 21 Martie 2018 08:26 178.138.35.*** Link la comentariu
  11
  22

  Bună ziua,Măsură mi se pare abuziva având în vedere lipsa de preocupare a edililor de a oferi locuri de parcare suficiente șoferilor. Prioritar ar trebui sa fie construirea acelor parcări etajate și apoi tragerea la răspundere a conducătorilor auto necivilizăți. A sta în fata unei scoli sa pândește un parinte care oprește un minut sa își lase copilul la scoala ( a se vedea Colegiul costache negri)mi se pare josnic.

  Raportează
 • postat de Moustache Miercuri, 21 Martie 2018 08:23 46.97.145.*** Link la comentariu
  7
  26

  Ce simplu este sa amendezi si sa percepi taxe in loc sa actionezi acolo unde este adevarata problema, respectiv crearea locurilor de parcare. Domnilor edili aveti vreo strategie vis-a-vis de cresterea numarului de autovehicule in municipiu si deci implicit a locurilor de parcare? Am ferma convingere ca nu, sau efectiv nu va pasa, interesul major este a cui firma iese castigatoare pentru a prelua autoturismele parcate necorespunzator. Apropos stiti ca pe strada Basarabiei, s-au pus indicatoare cu ,,Oprirea interzisa'' intre str. Traian si Mihai Bravu, pentru a nu bloca sau ingreuna circulatia tramvaielor, numai ca acestea de aproximativ un an de zile nu mai fac legatura cu partea de est a orasului, dar indicatoarele au ramas. Deci domnilor edili va asemuiesc unor lotri, numai ca banii ii luati de la cei multi si carora doriti sa le incalcati si dreptul de proprietate !

  Raportează
 • postat de marius Miercuri, 21 Martie 2018 08:05 93.122.251.*** Link la comentariu
  6
  23

  eu locuiesc,la casa, pe o strada ingusta ,parchez langa gard nu las 1.5 m pe trotuar (nici trotuaru nu are atat).din punctul lor de vedere e parcata neregulamentar insa daca o las pe strada si vecinu de vis a vis parcheaza la fel nu mai poate trece nimeni nici masini ,ambulante.pompieri.deci mi-o ridica si mie?????se stie ca politistii locali nu prea stapanesc bine legea si logica fireasca.

  Raportează
 • postat de Vasile Miercuri, 21 Martie 2018 07:53 85.120.219.*** Link la comentariu
  5
  27

  Bine, bine,-inteleg fluidificarea traficului dar locuri de parcare suficiente pe cand?

  Raportează
 • postat de Goe Miercuri, 21 Martie 2018 07:25 79.116.104.*** Link la comentariu
  7
  28

  Prima data se fac parcările după care se dau amenzile !!! La noi prima data se dau amenzile după care trebuie sa le plătim . Parcarile au de așteptat pentru ca nu sunt bani. Banii care sunt acum se folosesc pentru tunelul pe sub Dunăre.

  Raportează
 • postat de Niciazi Miercuri, 21 Martie 2018 05:33 85.154.87.*** Link la comentariu
  12
  22

  Nu mulțumesc, poliția locală care face abuz prin amenzile aplicate pentru parcări.

  Dau amendă la 2 noaptea pentru parcare pe trotuar cu explicația că am incomodat pietonii, dar fără martor.
  Cum putem avea încredere în PL, te vei trezi dimineața și nu mai e mașina, pt că de locuri de parcare nu sunt suficiente.

  Să se ridice doar mașinile ce blochează străzile între orele 7 și 21.
  Constatator poliția rutieră.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.