Ridicarea mașinilor parcate ilegal, în dezbatere publică

Ridicarea mașinilor parcate ilegal, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Regulamentul prin care vehiculele staţionate sau oprite neregulamentar în municipiul Galaţi vor putea fi ridicate, transportate şi depozitate se află în dezbatere publică până pe 30 martie.

Documentul poate fi consultat atât pe portalul Primăriei www.primariagalati.ro, cât şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Domnească nr. 54. Până pe 30 martie, persoanele interesate pot transmite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, pe adresa de e-mail comunicare

primariagalati.ro, prin poştă, sau la Registratura Generală din strada Domnească nr. 54.

De ce e nevoie de regulament

„În mod deosebit, în intersecţiile cu trafic rutier intens, staţiile de îmbarcare/debarcare călători, pe trecerile de pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaj, în zona unităţilor de învăţământ (grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee) s-a constatat prezenţa unui număr mare de vehicule care prin staţionarea lor conduc la reducerea fluxului de trafic, îngreunează traficul pietonal şi prezintă risc ridicat de producere a evenimentelor rutiere”, se arată în expunerea de motive a regulamentului.

Cine constată, cine ridică maşina

Potrivit regulamentului, „prin oprire sau staţionare neregulamentară se înţelege situaţia în care oricare dintre roţile vehiculului se regăseşte pe partea carosabilă”. Cei care vor constata, prin fotografii şi filmări, staţionarea sau oprirea neregulamentară sunt poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Siguranţă Rutieră. Aceştia au obligaţia de a aplica sancţiuni contravenţionale conform prevederilor legale în vigoare şi dreptul de a dispune măsura tehnico-administrativă a ridicării vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe domeniul public şi privat al municipiului Galaţi. De asemenea, conform regulamentului, şi cetăţenii pot sesiza existenţa unor vehicule staţionate sau oprite neregulamentar la Dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi.

Ridicarea, transportul, depozitarea şi eliberarea vehiculelor staţionate/oprite neregulamentar pe domeniul public şi privat al municipiului Galaţi se va realiza de către un operator căruia Primăria îi va încredinţa această activitate. Operatorul va trebui să asigure spaţiu special amenajat pentru depozitarea maşinilor ridicate, echipe de intervenţie compuse din câte trei persoane şi cel puţin o autoutilitară cu platformă pentru ridicat şi transportat vehicule. Serviciul de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor va avea de îndeplinit indicatori de performanţă, printre care numărul vehiculelor ridicate din totalul solicitărilor, dar şi numărul litigiilor privind avarierea vehiculelor ridicate.

Unde vă căutaţi maşina

Potrivit regulamentului, persoanele care vor constata că vehiculele le-au fost ridicate şi vor contacta dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi, iar poliţiştii locali le vor pune la dispoziţie datele de contact ale operatorului care a efectuat operaţiunea de ridicare, transport şi depozitare, în vederea recuperării vehiculelor ridicate. În situaţia în care ajungeţi taman în momentul în care se constată oprirea neregulamentară, eliberarea vehiculului se face după ce plătiţi către operator a contravalorii prestaţiilor de ridicare. Iar dacă autovehiculul a ajuns deja în depozitul operatorului, eliberarea se face după ce semnaţi fişa maşinii şi şi după achitarea către operator a contravalorii prestaţiilor de ridicare, transport şi depozitare.

După încheierea consultării publice, regulamentul va ajunge spre aprobare pe masa aleşilor locali.

Citit 7081 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.