Noua organigramă a administraţiei locale. Primarul Ionuţ Pucheanu şi-a desfiinţat generalii

Noua organigramă a administraţiei locale. Primarul Ionuţ Pucheanu şi-a desfiinţat generalii
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Prin noua organigramă a Primăriei municipiului Galaţi, aprobată joi de aleşii locali, toţi directorii generali din administraţia locală – Cristian Capeţis, Vergiliu Vals şi Daniel Ioan Stadoleanu, inclusiv Cristi Marian Ochiu, cel care tocmai a promovat concursul pentru un asemenea post de conducere - au fost transformaţi în directori executivi, grad II. Iar unii dintre foştii „executivi” au devenit şefi birou. Primarul Ionuţ Pucheanu, care a propus noua structură, admite că unora dintre „generali” li se urcase acest statut la cap.
„Noua organigramă nu va mai avea directori generali. Asta înseamnă, în primul rând, o diminuare a salariilor, nu cu mult, câteva sute de lei la fiecare. Cred că titulatura de director general era, aşa, uşor prea pompoasă! La urma-urmei suntem oameni, sunt directori în cadrul Primăriei şi cu asta basta, nu… mai generali decât generalii!”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Potrivit edilului, principala schimbare o reprezintă desprinderea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul aparatului de specialitate şi transformarea ei într-o structură cu personalitate juridică şi organigramă proprie, pentru că aşa prevede legea. În rest, spune primarul, cu excepţia câtorva birouri care au fost desfiinţate sau comasate, structura Primăriei a rămas aceeaşi, într-o proporţie de 90 la sută.

Principalele schimbări

Prin noua organigramă, direcţiile generale înfiinţate de fostul primar Marius Stan au fost reorganizate ca simple direcţii. Din „generali” au devenit directori executivi grad II: Cristian Capeţis – Direcţia Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Ioan Daniel Stadoleanu – Direcţia Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, Vergiliu Vals – Direcţia Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, şi Cristi Ochiu, cel care va conduce Direcţia Relaţii Publice şi Managementul Documentelor. Au rămas ce erau şi înainte, adică directori executivi, Rodica Câmpeanu – Direcţia Financiar Contabilitate, şi Burtea Ionel – Direcţia Patrimoniu.
 Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe s-a transformat în Serviciul Proiecte şi Finanţări Externe, iar Costel Hanţă nu va mai fi director executiv, ci şef serviciu, grad II. Acelaşi post îl va avea, la Serviciul Achiziţii Publice, Adriana Baldovin. Direcţia Relaţii Publice a fost desfiinţată, la fel şi postul de director executiv ocupată de Viorel Mancaş.
În cadrul instituţiei Arhitect-Şef, condusă de arhitectul Dragoş-Horia Buhociu, au fost desfiinţate funcţiile publice de director executiv. La nivelul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Galaţi au fost menţinute cele 57 de posturi, iar Silviu Bacalum rămâne director executiv, grad II.
Potrivit noii organigrame, numărul total de funcţii din aparatul de specialitate al Primarului şi al SPCLEP este de 477, din care 441 funcţii publice şi 36 funcţii contractuale. Conform documentelor, sunt 52 de funcţii publice de conducere şi 389 de funcţii de execuţie.

"Un strop de ordine"

„În urma a ceea ce am constatat din circuitul actelor, dar şi ca logică a lucrurilor, eu cred că am făcut încă un strop de ordine în plus. Nu vă garantez că e ultima organigramă. Cred că orice activitate, atunci când vezi că apar sincope sau crezi că poate fi îmbunătăţită, cu siguranţă este necesar să intervii. Dacă mai e nevoie, până la sfârşitul anului, mai facem încă una şi încă una…”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 10112 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 11:27

4 comentarii

 • postat de Rudibravo1951
  Luni, 26 Martie 2018 02:27
  82.137.15.***
  Câți dintre ei sunt născuți în Galați? Câți sunt Moldoveni? Câți dintre primari sau născut în Galați? De ce toți vor să ne facă rău când vine Pastele mamei noastre? De ce toți vor să ne facă rău să dărâme ceva ce nu au construit,,,? De unde vin toți acești oameni care nu pot să facă nimic bun pentru acești oameni saraci din Galați?De unde se plătesc salarii foarte mari dacă nu au bani să de-a apă potabilă la saraci,? Apa cărată cu cisternele costă primăria municipiului Galați. mai mult decât dacă ar da gratuit la săraci pe care i-au făcut revoluția De unde au bănișori pentru panseluțe dacă nu au bani pentru apă?
  1
  11
  Raportează
 • postat de Ady
  Duminică, 25 Martie 2018 15:16
  5.13.207.***
  Sunt un nimeni pentru lumea politica ,un nimeni pentru institutia primarie ,dar traiesc in Galati ,umblu prin Galati si vad problemele. Nu eu ,dar trebuie cineva din randul oamenilor neinfluentati politic . Fara politica , nu decontam la nimeni!
  1
  9
  Raportează
 • postat de Ady
  Duminică, 25 Martie 2018 15:09
  5.13.207.***
  I-a vedeti ca se mai pot taia nu din functii (pe hartie) ci chiar real.
  2
  9
  Raportează
 • postat de MIMI
  Sâmbătă, 24 Martie 2018 08:29
  100.117.51.***
  Vrajeli de 2 lei.Nu mai iau salarii de 8000 sau 9000 lei, in schimb pierd la salar citeva sute de lei ,adica 400 si 500 lei. Mai ne crezi chiar dusi cu luntrea?????Peste toate unitatile subordonate primariei se intimpla acelasi lucru directori cu 7000 si 9000 lei pierd 400 si 500 lei la salar!!! ASA PRIMAR MAI ZIC SI EU ,TINE LA GALATENI !!!VRAJITORUL DIN OZ ADICA DIN GALATI!!!!!
  8
  36
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.