Noua organigramă a administraţiei locale. Primarul Ionuţ Pucheanu şi-a desfiinţat generalii

Noua organigramă a administraţiei locale. Primarul Ionuţ Pucheanu şi-a desfiinţat generalii
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Prin noua organigramă a Primăriei municipiului Galaţi, aprobată joi de aleşii locali, toţi directorii generali din administraţia locală – Cristian Capeţis, Vergiliu Vals şi Daniel Ioan Stadoleanu, inclusiv Cristi Marian Ochiu, cel care tocmai a promovat concursul pentru un asemenea post de conducere - au fost transformaţi în directori executivi, grad II. Iar unii dintre foştii „executivi” au devenit şefi birou. Primarul Ionuţ Pucheanu, care a propus noua structură, admite că unora dintre „generali” li se urcase acest statut la cap.

„Noua organigramă nu va mai avea directori generali. Asta înseamnă, în primul rând, o diminuare a salariilor, nu cu mult, câteva sute de lei la fiecare. Cred că titulatura de director general era, aşa, uşor prea pompoasă! La urma-urmei suntem oameni, sunt directori în cadrul Primăriei şi cu asta basta, nu… mai generali decât generalii!”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, principala schimbare o reprezintă desprinderea Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul aparatului de specialitate şi transformarea ei într-o structură cu personalitate juridică şi organigramă proprie, pentru că aşa prevede legea. În rest, spune primarul, cu excepţia câtorva birouri care au fost desfiinţate sau comasate, structura Primăriei a rămas aceeaşi, într-o proporţie de 90 la sută.

Principalele schimbări

Prin noua organigramă, direcţiile generale înfiinţate de fostul primar Marius Stan au fost reorganizate ca simple direcţii. Din „generali” au devenit directori executivi grad II: Cristian Capeţis – Direcţia Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice, Ioan Daniel Stadoleanu – Direcţia Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale, Vergiliu Vals – Direcţia Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, şi Cristi Ochiu, cel care va conduce Direcţia Relaţii Publice şi Managementul Documentelor. Au rămas ce erau şi înainte, adică directori executivi, Rodica Câmpeanu – Direcţia Financiar Contabilitate, şi Burtea Ionel – Direcţia Patrimoniu.

 Direcţia de Proiecte şi Finanţări Externe s-a transformat în Serviciul Proiecte şi Finanţări Externe, iar Costel Hanţă nu va mai fi director executiv, ci şef serviciu, grad II. Acelaşi post îl va avea, la Serviciul Achiziţii Publice, Adriana Baldovin. Direcţia Relaţii Publice a fost desfiinţată, la fel şi postul de director executiv ocupată de Viorel Mancaş.

În cadrul instituţiei Arhitect-Şef, condusă de arhitectul Dragoş-Horia Buhociu, au fost desfiinţate funcţiile publice de director executiv. La nivelul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) Galaţi au fost menţinute cele 57 de posturi, iar Silviu Bacalum rămâne director executiv, grad II.

Potrivit noii organigrame, numărul total de funcţii din aparatul de specialitate al Primarului şi al SPCLEP este de 477, din care 441 funcţii publice şi 36 funcţii contractuale. Conform documentelor, sunt 52 de funcţii publice de conducere şi 389 de funcţii de execuţie.

"Un strop de ordine"

„În urma a ceea ce am constatat din circuitul actelor, dar şi ca logică a lucrurilor, eu cred că am făcut încă un strop de ordine în plus. Nu vă garantez că e ultima organigramă. Cred că orice activitate, atunci când vezi că apar sincope sau crezi că poate fi îmbunătăţită, cu siguranţă este necesar să intervii. Dacă mai e nevoie, până la sfârşitul anului, mai facem încă una şi încă una…”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Citit 11134 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 11:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.