Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
19 comentarii

Plaja "Dunărea" a împlinit un an de când a fost concesionată de Primăria municipiului Galaţi firmei Karan Bussines & Finance şi a devenit "Jungle Splash". Din păcate, nici măcar una dintre investiţiile pe care compania s-a angajat că le va face în zona de agrement nu e vizibilă! Ba mai mult, tot ieri a expirat şi termenul în care concesionarul putea cere autorizaţia de construire pentru a începe lucrările.

"Sunt încântat că unul dintre cele mai importante proiecte pentru această vară a intrat în linie dreaptă! Îi urez succes concesionarului şi îndeplinirea tuturor obiectivelor", declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pe 11 aprilie 2017, când a semnat alături de Neculai Gălăţanu, directorul pe România al companiei Karan Business & Finance SRL, contractul pentru concesionarea pe 49 de ani a Plajei "Dunărea".

"Valoarea investiţiei, potrivit ofertei financiare, este de 6.250.000 de euro. Conform planurilor prezentate de concesionar, în această vară vor fi putea fi date în folosinţă atât plaja cât şi unul dintre bazine", preciza municipalitatea, în comunicatul de presă transmis acum un an.

Din păcate, niciunul dintre bazine nu devenit funcţional vara trecută, iar gălăţenii au fost invitaţi să se scalde în două piscine gonflabile, montate pe plajă. Invizibile sunt, în acest moment, şi celelalte investiţii promise de concesionar: tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale...

Mai mult, Primăria a întâmpinat probleme în încasarea redevenţei pentru concesiunea acestui obiectiv. "E a treia sau a patra oară când încercăm rezilierea acestui contract. De fiecare dată, când ajungem în ultima zi de plată, se plăteşte. Financiar, este bine că bugetul nostru se întregeşte cu sume considerabile, dar, faptic, nu-mi convine ca încă o vară să treacă pe lângă noi! În discuţiile pe care le-am mai avut cu concesionarul spunea că a găsit investitorul, că are banii, că a adus o parte din materiale", a declarat, săptămâna trecută, primarul Galaţiului.

Termen expirat

Conform Primăriei, miercuri, 11 aprilie, a expirat termenul de obţinere a autorizaţiei de construire pentru ceea ce concesionarul s-a angajat că va face la Plaja "Dunărea", iar Karan nu a depus documentaţia necesară.

În aceste condiţii, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, concesionarul a fost notificat atât în scris cât şi telefonic şi invitat, marţi, la o discuţie cu autorităţile. Totodată i s-a pus în vedere să prezinte absolut toate documentele.

Rămâne de văzut dacă marţi se va ajunge la o reziliere pe cale amiabilă a contractului de concesiune sau va fi nevoie de un proces, pentru că toate argumentele sunt de partea Primăriei.

Reprezentanţii firmei Karan Bussines & Finance nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere.

Citit 9835 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Aprilie 2018 00:43

19 comentarii

 • postat de Akbar Marți, 17 Aprilie 2018 16:40 5.13.242.*** Link la comentariu
  4
  0

  Concesiunea trebuie anulata si gasita o firma privata specializata in astfel de parcuri.
  Vorbit, negociat, batut palma, inceput lucrarea. In toate orasele civilizate s-a putut, la noi nu.

  Raportează
 • postat de Costi Duminică, 15 Aprilie 2018 11:58 109.166.136.*** Link la comentariu
  20
  5

  Draga romica tanvuia,eu stiu unde gresesc in general si nici nu m-@m sinchisit sa corectez dar pt.tine as fi facut aceasta corectura ,daca as fi putut as fi scris altceva sa nu inteleaga un destept ca tine nimic,si daca tu ma faci agramat unul care este asa nu folosete nici odata semne de punctuatie etc etc,si in primul rind sa fi analfabet doar asa sa nu intelegi multe,nu imi dau licenta aici etc.dar faptul ca tu te raportezi si vb asa cu mine spuni totul despre tine etc ......etc,dialogul tau lasa de dorit....si tu stii cei ca tine care subestimeaza si se d@u desteptii lui peste prazit cum se cred unii de fapt nu sunt,daca te i-au la bani marunti nici nu stii pe ce strada trebuie sa mergi.este plina lumea cu de-al de tine care se dau destepti si nu sunt dar stiu doar sa vada gunoiul altuia dar birna din nasul tau nu o vezi.eu nu ma dau destept perfect etc pt.ca nu vreau lasa sa fii tu pt.ca nu ma deranjeaza dar tine minte ca si destepti ca tine nu sunt perfecti 100% asa ca oricine are ce sa corecteze la astia ca voi care va dati destepti si atit.draga redactie va rog sa lasa#ti o varianta pt.domnul romica tanvuia sa ne corecteze pe toti,s-au sa o facem noi,s-au etc,..
  etc....

  Raportează
 • postat de Romica Tanvuia Vineri, 13 Aprilie 2018 17:33 100.117.9.*** Link la comentariu
  12
  23

  Draga Costi, ti-as recomanda o carte de gramatica, dar daca tot pleci definitiv nu cred ca iti mai trebuie.
  Drum bun ca mare paguba nu e. Un agramat mai putin!

  Raportează
 • postat de DESPERADO Vineri, 13 Aprilie 2018 16:39 81.12.149.*** Link la comentariu
  9
  27

  Primăria, dacă ar avea un manager serios, ar putea să facă un concurs pentru găsirea celei mai bune idei de amenajare a acelei zone, sau să facă o dezbatere publică serioasă!
  Dar se pare că Administraţia Publică Locală nu a auzit de democraţie participativă. Suntem varză la acest capitol.
  Aşa că cea mai bună soluţie, pentru moment, este ca Pucheanu să plece! Du-te frate şi... LASĂ-NE, LASĂ-NE!
  Un primar care va proveni dintr-un partid mafiot, precum Ciuma Roşie, nu va face nimic bun în Galaţi!

  Raportează
 • postat de julien Vineri, 13 Aprilie 2018 14:53 100.117.20.*** Link la comentariu
  10
  21

  cred ca este o marsavie marca psd.

  Raportează
 • postat de Costi Vineri, 13 Aprilie 2018 13:57 93.122.249.*** Link la comentariu
  56
  22

  Eu va salut pe toti pt.ca voi pleca definitiv din romania cu toata fam.vindem tot si la revedere,sincer cu banii care ii i-au din romania doar pe ap.imi cumpar unul in afara si imi mai ramine si bani si sunt la 60 km de litoral se merita,la ce sa imi fac nervi aici pt.ca nu se merita si sunt satul,,eu pun punct aici,deaja suntem 20 de amici care nu mai avem treaba cu acest oras si aceasta tara si nici nu mai trimit bani in romania pt.ca una nu mai au cui,si chiar daca ar fi la ce sa trimeata sa-i manince politicieni si anaful etc.si in scurt timp voi pleca si eu este trist dar adevarat daca nu se poate trai aici sub nici o forma ce rost mai are.imi i-au de o grija ultimul stinge lumina.

  Raportează
 • postat de Romfaliment S.R.L. Vineri, 13 Aprilie 2018 12:49 5.254.97.*** Link la comentariu
  6
  30

  Domn ' Primar , eu sunt o firma serioasa . Am sediul o masa in bucatarie. Imi dati mie sa fac lucrarea ?!

  Raportează
 • postat de Ninel Vineri, 13 Aprilie 2018 12:44 86.127.209.*** Link la comentariu
  11
  24

  1) Reziliere concesiune.
  2) Program cu fonduri europene pt reabilitare plaja.
  3) Administrare de catre Sportul Galatean sau Gospodarire Urbana SRL Galati .
  4) Tarife decente pentru vizitatori.
  Parcuri acvatice se construiesc in zone cu turisti, nu in zone cu venituri limitate.

  Raportează
 • postat de crystal Vineri, 13 Aprilie 2018 11:12 89.136.2.*** Link la comentariu
  11
  30

  e prea mare mafia la galati sa se poata face ceva. Plaja Dunarea e prea mare ca sa o ia unu corupt din administratia locala ,ii va manca mii si mii de euro si sa aiba controale mereu.
  Un galatean care a cules capsuni in Spania nici atat . Plaja este prea mare pentru o singura firma . Anulati orice pact si concensiune care este activ.
  Se stie ca statul este cel mai prost administrator dar o solutie buna se gaseste undeva la mijloc si anume primaria sa modernizeze plaja, sau nu, si sa o dea spre inchiriere PE PARCELE la licitatie transparenta in tara .
  Impartiti terenul in 4 sau in 6 sau in 10 zone si lasati firmele specializate si interesate sa vina .
  Nu se ofera nimeni din tara ? Atunci cautati firme peste ocean, firme asiatice. Dar la cata coruptie si birocratie este , cam greu sa se aventureze cineva cu investitiile aici. Vor prefera Transilvania.
  Solutii se pot gasi,inca nu s-au epuizat, dar cu puturosii si hotii din administratia locala e jale. S-au invatat sa le pice pleasca de contract cu statul, in care sa poata mulge euroii.
  Vremea pensionarilor securisti din ALDE si PSD s-a dus .
  Daca galatenii ar iesi in strada pentru plaja Dunarea cu televiuni chemate atunci sa vezi cum putorile pesediste imediat gasesc solutii.

  Raportează
 • postat de Vaida Vineri, 13 Aprilie 2018 10:14 91.208.234.*** Link la comentariu
  15
  30

  Eu propun o tiroliana care sa plece din varful turnului de televiziune, sa traverseze dunarea si sa se opreasca la Zaclau.
  Am putea intra in cartea recordurilor. Si la lungime, si la viteza atinsa in traversare.

  Raportează
 • postat de razmerita Vineri, 13 Aprilie 2018 09:46 82.137.14.*** Link la comentariu
  29
  7

  Mai bine să nu facă nimic decât ceva foarte scump

  Raportează
 • postat de io Vineri, 13 Aprilie 2018 09:18 212.54.122.*** Link la comentariu
  9
  30

  Interesul "firmei de apartament" a fost sa valorifice fierul si alte metale din cele 2 bazine(dezafectarea sistemul vechi de "valuri") si apoi sa renunte la contract cu justificarea Primariei ca nu si-au indeplinit promisiunile de investitie. Mai mult ca sigur firma a fost adusa pe filiera politica-PSD si toti stiu care a fost scopul acestui contract cu dedicatie iar din aceasta cauza nimeni nu le cere socoteala....ba mai mult vor sa stea la discutie ca sa gaseasca un mod "oficial" de a renunta.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 13 Aprilie 2018 09:01 5.13.205.*** Link la comentariu
  9
  31

  Nu intelegeti, acest partid-mafie pesede si alde alti hoti si cilalti inapti din hora veche... nu vor sa faca nimic... ei trb doar sa fure, sa faca contracte paguboase si sa se ocupe CU FACUTUL NIMIC! Avem o prim-ministru care e semianalfabeta deci despre ce vorbim!??? tariceanu era coregent la scoala. Aceasta colonie miroase a moarte clinica in 3 generatii... si in a 6a.. deja a parastas! Si sunt realist... daca as fi negativist I-as da 2 generatii!

  PS: Cat de indiferent poti sa fii sa concesiunezi unei firme pe 49 de ani ceva, cand ai Ecosal si Gospodarie urbana,.,, inloc sa taie copacii din oras illegal pentru firma privata de pe Traian parca... avem tabla... faceam si mama parcului Aqualand. N-AI CU CINE!

  Raportează
 • postat de HAHAHA Vineri, 13 Aprilie 2018 08:43 194.105.20.*** Link la comentariu
  9
  22

  Nu imi dau seama - primarul este sau a fost copil de tata ca sa creada promisiunile acelei firme ???!!!!!

  Raportează
 • postat de Rudi Bravo 1951 Vineri, 13 Aprilie 2018 08:37 82.137.12.*** Link la comentariu
  9
  44

  De unde să aibă 6250000de euroi ? Au vreo bunică Tamara? Au făcut contrabandă cu țigări sau arme? Plaja poate fi folosita 3 luni pe an deci cine băga 6 250 000 ori spală bani ori face glume cu noi Dacă face taxa 300 Ron SI tot nu este rentabil Plaja a fost făcută de către Comuniști lui Ceaușescu într-o lună SI era întreținută din banii publici A venit Capitalismul de Cumetrie Oltenească în frunte cu Năstase Durbaca Stan toți acești venetici care au JEFUIT toate valorile Galațiului De la borduri la echipa de fotbal plaja Brateș de la Dunăre Garboavele
  Au fost distruse toate Cofetăriile că să facă Case de pariuri Farmacii Baruri Unde mai dați o prăjitură un suc unui copilaș ? La Nisa în Dubai la Monaco pentru că în Galați foștii Prefecți SI Primari au distrus tot

  Raportează
 • postat de teparii Vineri, 13 Aprilie 2018 08:01 82.76.10.*** Link la comentariu
  9
  30

  Era foarte clar de la inceput....dar asta este stilul Pucheanu.

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 13 Aprilie 2018 07:56 5.13.167.*** Link la comentariu
  8
  20

  Nu trebuie decat sa obtii informatii de administratiile locale ce au realizat astfel de investitii in parteneriate cu firme private. Nimic mai simplu.

  Raportează
 • postat de Gica Vineri, 13 Aprilie 2018 05:05 5.13.196.*** Link la comentariu
  9
  16

  Nu se poate face nimic. Sunt cablurile de inalta tensiune. !!!

  Raportează
 • postat de Draghia V. Vineri, 13 Aprilie 2018 00:32 89.137.137.*** Link la comentariu
  16
  61

  Pe acel loc se poate face un Aqualand cum e cel de la Brasov care se numeste Paradisul Acvatic. Ar fi ideal in conditiile in care suntem singurul oras din tara inconjurat de ape si nu avem un Aqualand. Cine va investi in asa ceva in maxim 2 ani isi va scoate banii. E foarte profitabil. Cautati investitor si lasa-ti sa construiasca asa ceva. La acualand se poate ajunge cu tiroliana de la turnul de televiziune pana jos la plaja. Nu va costa nimic aceste idei. Gratis le ofer. Succes!

  Raportează

Lasă un comentariu