Care va fi soarta PLAJEI DUNĂREA? A trecut (degeaba) un an, din cei 49 de concesiune

Care va fi soarta PLAJEI DUNĂREA? A trecut (degeaba) un an, din cei 49 de concesiune
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Plaja "Dunărea" a împlinit un an de când a fost concesionată de Primăria municipiului Galaţi firmei Karan Bussines & Finance şi a devenit "Jungle Splash". Din păcate, nici măcar una dintre investiţiile pe care compania s-a angajat că le va face în zona de agrement nu e vizibilă! Ba mai mult, tot ieri a expirat şi termenul în care concesionarul putea cere autorizaţia de construire pentru a începe lucrările.

"Sunt încântat că unul dintre cele mai importante proiecte pentru această vară a intrat în linie dreaptă! Îi urez succes concesionarului şi îndeplinirea tuturor obiectivelor", declara primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pe 11 aprilie 2017, când a semnat alături de Neculai Gălăţanu, directorul pe România al companiei Karan Business & Finance SRL, contractul pentru concesionarea pe 49 de ani a Plajei "Dunărea".

"Valoarea investiţiei, potrivit ofertei financiare, este de 6.250.000 de euro. Conform planurilor prezentate de concesionar, în această vară vor fi putea fi date în folosinţă atât plaja cât şi unul dintre bazine", preciza municipalitatea, în comunicatul de presă transmis acum un an.

Din păcate, niciunul dintre bazine nu devenit funcţional vara trecută, iar gălăţenii au fost invitaţi să se scalde în două piscine gonflabile, montate pe plajă. Invizibile sunt, în acest moment, şi celelalte investiţii promise de concesionar: tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale...

Mai mult, Primăria a întâmpinat probleme în încasarea redevenţei pentru concesiunea acestui obiectiv. "E a treia sau a patra oară când încercăm rezilierea acestui contract. De fiecare dată, când ajungem în ultima zi de plată, se plăteşte. Financiar, este bine că bugetul nostru se întregeşte cu sume considerabile, dar, faptic, nu-mi convine ca încă o vară să treacă pe lângă noi! În discuţiile pe care le-am mai avut cu concesionarul spunea că a găsit investitorul, că are banii, că a adus o parte din materiale", a declarat, săptămâna trecută, primarul Galaţiului.

Termen expirat

Conform Primăriei, miercuri, 11 aprilie, a expirat termenul de obţinere a autorizaţiei de construire pentru ceea ce concesionarul s-a angajat că va face la Plaja "Dunărea", iar Karan nu a depus documentaţia necesară.

În aceste condiţii, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, concesionarul a fost notificat atât în scris cât şi telefonic şi invitat, marţi, la o discuţie cu autorităţile. Totodată i s-a pus în vedere să prezinte absolut toate documentele.

Rămâne de văzut dacă marţi se va ajunge la o reziliere pe cale amiabilă a contractului de concesiune sau va fi nevoie de un proces, pentru că toate argumentele sunt de partea Primăriei.

Reprezentanţii firmei Karan Bussines & Finance nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere.

Citit 12644 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Aprilie 2018 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.