Cele trei ceasuri rele ale Sfântuli Mărţoi al demiterilor

Cele trei ceasuri rele ale Sfântuli Mărţoi al demiterilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iaca, nici n-apucă Guvernul lui Boc să facă „tâta mare”, pe cele două picioruşe, că se şi prăvăli la pământ. Nici premergătorul lui Băsescu nu-l mai ajută să se ridice! În vremea asta, prin deconcentrate e măcel de cadre: directorii plini cu o mână sunt maziliţi, cu alta sunt puşi la loc, de nici nu mai ştiu bieţii angajaţii cui să dea frumos „Bună ziua, şefu!”.

Foştii şefi, acum adjuncţi, fac schimb de birouri cu întâi-stătătorii subalterni, de s-au zăpăcit de cap şi secretarele: cui să-i ducă o cafea neagră şi amară şi cui dulce şi slăbuţă. De prin ministere şi direcţii, faxurile nu mai prididesc să croşeteze demiteri şi înscăunări. Armata PD-L-eilor joacă mărunt din glezne şi se grăbeşte să ia loc în mari funcţii până nu se schimbă prăvălia guvernamentală.  

Subprefect incognito

L-am văzut deunăzi pe domnul subprefect Paul Florea în Piaţa Mare. M-am uitat în jur nedumerită că fără alai electoral de la centru nu se preumblă foştii şi actualii politicieni, de capul lor, printre tarabe. Aş!

Era singur singurel, numai dânsul, îmbrăcat regulamentar, la costum gri-fer cu cravată, şi o pungă goală şi roşie. Dacă era portocalie poate că era plină... Nimeni, nimeni nu l-a recunoscut! Nu ca să-i dea ceva pe de-a moaca, dar măcar să-i spună „Să trăiţi!”. Nu ştiu ce căuta printre tarabele cu fructe şi legume, dar avea un aer nedumerit, ca orice bărbat fără apucături casnice, pedepsit să facă piaţa.

Dacă e marţi, e demitere

Aşa-i regula: marţi vine demiterea, iar cel târziu miercuri, dacă nu în aceeaşi zi, reconfirmarea în funcţie. O fi de la cele trei ceasuri rele ale Sfântului Mărţoi, Dumnezeu şi cu oamenii lui Boc ştiu. Primul exemplu: Cicerone Lupu, director coordonator adjunct la Direcţia Judeţeană de Finanţe Publice a primit într-o zi de marţi vestea că a fost mazilit. N-a apucat să se ridice de pe scaun să-şi strângă lucrurile de pe birou, că faxul i-a dat de ştire că l-au dat jos din greşeală şi se poate aşeza liniştit la loc.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Galaţi, Olimpia Ralea, a primit, tot într-o zi de marţi, vestea că-i demisă şi ulterior că-i interimară în acelaşi birou. Tot în zi de marţi, s-a iscat zvonul că directorul Electrocentrale Galaţi, social-democratul Marian Linteş a  fost schimbat. Însuşi primarul Dumitru Nicolae a azvârlit în luptă informaţia, de l-a sunat lumea pe Linteş să-i prezinte „condoleanţe”.

Atunci era păcăleală, acum e pe bune: îl înlocuieşte democrat-liberalul Marian Petcu. Ca să nu mai vorbim că de-atâta grabă nici nu mai ştie care pe cine demite. Şefii se trezesc schimbaţi de instituţii care n-aveau asupră-le nici măcar un control. Exemplu: Mirela Onişor numită de Ministerul Muncii, dar  demisă de Agenţia Naţională de Prestaţii Sociale. Oameni sunt şi secretarele care fac comunicările şi culeg la calculator demiterile. Se mai încurcă şi ele în anteturi, ştampile şi semnături!

Schimb de cabinete

Directorul coordonator al Casei Judeţene de Pensii de la Galaţi, social-democratul Neculai Zburlea se mută din biroul său în locul adjunctei Ana-Denis Aramă şi viceversa. Cu schimb de cabinete se lasă şi la Direcţia de Sănătate Publică, unde social-democrata Costinela Georgescu cică îi va deveni adjunct viitorului director, Liliana Moise, de la PDL, până acum director al Inspecţiei Sanitare de Stat de la Galaţi. Ce mai contează, tot directori se cheamă şi sănătatea-i numai una şi-i mai bună decât toate.

„Te iei de frati-miu, mă iau de nevastă-ta!”

La Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, directorul adjunct Nicu Chebac, fratele preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac a fost demis. Se aşteaptă represalii.

Umblă vorba prin târg că sângele apă nu se face şi că soţiile democrat-liberalilor ar putea plăti poliţele: Camelia Burluc (fostă Grosu), consilieră judeţeană PDL şi Monica Necula, soţia senatorului PD-L Marius Necula ar putea fi date afară de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii şi Spitalul TBC Galaţi.

Să n-ai noroc!

Ce înseamnă să n-ai pic de noroc în viaţă! Conservatorul Petrică Munteanu şi-a dat de bunăvoie şi nesilit de nimeni demisia din Consiliul Judeţului, ca să se facă şef la Vamă. Nici n-a apucat să se obişnuiască la noul loc de muncă, fiindcă i-a şi venit ceasul rău, pisica neagră, demisia. Şi-a rămas şi fără şefie, şi fără CJ, în mama ei de politichie.

Sătul să stea pe bară aşteptând trenul de Bruxelles, fostul europarlamentar PDL Constantin Dumitriu o să se ocupe un pic de Mediu, în locul lui Ingrid Miron, fiica pesedistului Krampultz. În fond, ce mi-e agricultura de care s-a ocupat la Parlamentul European, ce mi-e mediul?! Tot cu natura se ocupă!

Explicaţie foto 1: (Euro)Titi Dumitriu: Poa’ să mă pună şi la Cultură, tot mă descurc!

Explicaţie foto 2: Azi îmbrăcăm tricoul de partid, mâine-pomâine sacoul de directori, că de aia suntem cadre de nădejde!

Citit 1357 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.