Pensionari gălăţeni, la Comisia de Muncă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O delegaţie a Asociaţiei Pensionarilor din România 2007 – Galaţi, care a fost primită în audienţă, miercuri, la Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială a Camerei Deputaţilor, a cerut respectarea legislaţiei în vigoare cu privire la pensii, am aflat de la preşedintele asociaţiei, Constantin Ciucă.

Acesta ne-a declarat: ”Delegaţia a primit un răspuns verbal din partea comisiei, că începând cu 1 ianuarie 2010 se va aplica Legea 218/2008 privind grupele de muncă I şi II. Aşteptăm un răspuns în termen legal la toate solicitările prezentate. Mulţumim dlui preşedinte al comisiei pentru primirea cu care am fost întâmpinaţi de domnia sa şi de membrii comisiei.”

Delegaţia formată din trei pensionari a pus o serie de întrebări, printre care: de ce nu se respectă Legea 250 privind punctul de pensie egal cu 45 la sută din salariul brut pe economie? De ce Legea 218/2008 privind grupa I şi II de muncă şi condiţiile deosebite de muncă se aplică cu discriminare, nu la toţi pensionarii? La stabilirea dreptului de pensii trebuie să se ia în calcul salariul brut realizat, din care angajatorii au virat la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat cotele CAS conform salariului brut, a precizat delegaţia.

Care a cerut ca impozitarea pensiilor să se facă după valoarea a trei puncte, iar  indexarea pensiilor să se facă anual, în funcţie de rata inflaţiei, în sumă fixă şi nu în procente; cupoanele de transport rămase neutilizate să fie convertite în bani sau în bonuri valorice; să se instituie un sistem de pensii unic; să se asigure un pachet de servicii minime de sănătate, accesibil tuturor pensionarilor; lista medicamentelor gratuite şi compensate să fie stabilă, etc.  

Deputat Victor Dobre: urmează întâlniri şi cu alte asociaţii

Deputatul PNL Victor Paul Dobre, preşedintele Comisiei, a declarat  după întâlnire: „Am avut o discuţie interesantă. Bineînţeles că la tot ceea ce au prezentat au primit răspunsuri şi sper să am şi o întâlnire cu asociaţiile de pensionari, în care  să le precizez mai multe lucruri, să le răspund la întrebări.”

Citit 646 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.