Adriana Ţicău susţine investiţiile în economia nepoluantă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul celor fără loc de muncă, care trăiesc în sărăcie în UE ar putea să ajungă la 30 milioane în 2011, dintr-un total de 500 milioane de cetăţeni europeni, s-a apreciat la reuniunea de constituire a "Social Europe Network" (Reţeaua Socială Europeană"), care îşi propune să revitalizeze iniţiativele politicii sociale la nivel european. La reuniune a participat şi eurodeputata gălăţeancă Adriana Ţicău.

Reuniunea a avut loc la sediul din Bruxelles al Partidului Socialiştilor Europeni (PES). În 2007, PES a lansat campania "New Social Europe" ("Noua Europă Socială") susţinută de către preşedintele PES, Poul Nyrup Rasmussen, şi de către economistul Jacques Delors, fost, de două ori, preşedinte al Comisiei Europene. „PES Manifesto”, un document lansat în 2009, acordă o mare importanţă politicilor sociale şi de creare de locuri de muncă.

Adriana Ţicău, membră a grupului socialiştilor şi democraţilor europeni, a avut o intervenţie: „Pentru a redresa economia este nevoie să avem programe, iar aceasta înseamnă să ştim cu exactitate unde vrem să ajungem în viitor. Unul dintre marile riscuri ce pot să apară în cursul acestei crize este lipsa de solidaritate şi  faptul ca oamenii pot ajunge să se simtă singuri în faţa greutăţilor. Simţindu-se singuri, oamenii îşi pierd încrederea în liderii politici. De aceea, clasa politică ar trebui  să facă un efort pentru a promova spiritul de solidaritate." 

De asemenea, Ţicău a susţinut că  trebuie investit în crearea locurilor de muncă în  "economia verde", nepoluantă, şi în educaţie. De asemenea: "statele membre ar trebui să aibă o politica de creştere a natalităţii şi să investească în facilităţile de îngrijire a copilului pentru ca 1 euro investit în acest sector înseamnă 6 euro în beneficiul societăţii prin creare de locuri de muncă şi noi servicii, prin contribuţia la reconcilierea vieţii personale cu cea de familie", a mai spus eurodeputata.

Întâlnire cu americancele

Vicepreşedinta Comisiei de Transport şi Turism a Parlamentului European (TRAN), Adriana Ţicău a găzduit sătămâna trecută, la sediul Parlamentului European din Bruxelles, întâlnirea cu reprezentante ale organizaţiei „Women in Government”, în care activează americance care au fost alese la nivel local, statal sau federal în SUA. Întâlnirea a fost organizată de TRAN şi de  UNIFE -  Asociaţia Europeană din sectorul Căilor Ferate.

Citit 556 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.