Au început lucrările la PARCAREA SUPRAETAJATĂ de la Judeţean. Când va fi construcția FINALIZATĂ
Foto: Corina Dobre

Au început lucrările la PARCAREA SUPRAETAJATĂ de la Judeţean. Când va fi construcția FINALIZATĂ
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Peste aproximativ doi ani, locurile de parcare nu vor mai fi o problemă la Spitalul Judeţean, unde, în prezent, se parchează haotic, atât în curtea unităţii sanitare, cât şi în imediata apropiere a acesteia, şi se produc ambuteiaje. Mai mult, există situaţii în care până şi accesul ambulanţelor este blocat, din cauza maşinilor staţionate alandala, în lipsa locurilor de parcare.

Constructorii Tancrad şi Lemacons au început lucrările pentru ridicarea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei", investiţie care depăşeşte 7,1 milioane de lei (fără TVA) şi este finanţată din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi. Potrivit preşedintelui Costel Fotea, cele două firme care au câştigat contractul de lucrări trebuie, înainte de toate, să devieze o conductă de apă care deserveşte un hidrant, după care va începe efectiv construcţia parcării supraetajate, cu 315 locuri, dintre care 17 pentru persoanele cu dizabilităţi. Potrivit panoului care anunţă "şantier în lucru", termenul de execuţie este de 24 de luni, iar parcarea trebuie să fie finalizată pe 23 aprilie 2020.

Potrivit informaţiilor furnizate, în luna februarie, de Consiliul Judeţean, la scurt timp după ce instituţia a semnat contractul de lucrări, clădirea parcării va avea "formă dreptunghiulară, cu dimensiunile maxime de 83,6 metri x 47,9 metri. Calea de circulaţie va avea doi metri şi jumătate pe fiecare sens, pentru a facilita manevrele de intrare şi ieşire din parcare. Dimensiunea locurilor de parcare va fi de cinci metri lungime şi doi metri şi jumătate lăţime". La parter, vor fi create 142 de locuri de parcare, iar la etaj - 156, la care se adaugă cele destinate persoanelor cu dizabilităţi. Conform proiectului, parcarea va fi prevăzută cu instalaţii pentru stingerea incendiilor, instalaţii sanitare, instalaţii termice şi electrice. Perioada de garanţie va fi de 36 de luni de la recepţia lucrării. Parcarea va fi ridicată la doi paşi de Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), în imediata apropriere a secţiei de Radioterapie, unde urmează să înceapă lucrările de modernizare, întrucât secţia va fi dotată, anul acesta, printre altele, cu un accelerator liniar de particule.

Citit 16900 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Mai 2018 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.