Lucrări de peste 15 milioane de lei în două cartiere gălăţene

Lucrări de peste 15 milioane de lei în două cartiere gălăţene
Regenerare urbană şi refacerea sistemului rutier
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Până pe 29 iunie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea constructorilor interesaţi să execute lucrări de refacere a sistemelor rutiere şi lucrări de regenerare urbană în cartierele Ţiglina I şi Mazepa II. Fiecare dintre cele două contracte scoase la licitaţie are o valoare estimată de câte 7.563.025 de lei şi vizează încheierea unor acorduri-cadru pentru realizarea lucrărilor în următoarele 36 de luni.

În interviul acordat ziarului „Viaţa liberă”, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, declara că, anul acesta, vor fi executate lucrări în cartierele Ţiglina I, Mazepa I, Mazepa II, dar şi în zonele Aurel Vlaicu, Micro 39 A, B, C şi parţial Micro 13, şi în cartierul Dunărea (Micro 19, 20 şi 21). Deocamdată, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, au fost scoase la licitaţie două contracte în valoare de câte 7.563.025 de lei, pentru execuţia lucrărilor de refacere a sistemului rutier şi de regenerare urbană în cartierele Ţiglina I şi Mazepa II. În ceea ce priveşte cartierele Micro 38, 39A, 39B, 39C, abia a fost scoasă la licitaţie proiectarea necesară refacerii sistemelor rutiere şi regenerării urbane, valoarea estimată a contractului fiind de 500.000 de lei.

Ce se doreşte în Ţiglina I şi Mazepa II

Obiectivul principal al lucrărilor în ambele cartiere îl reprezintă refacerea părţii carosabile şi a trotuarelor pietonale dezafectate. Iată şi categoriile de lucrări care ar urma să fie executate atât în Ţiglina I, cât şi în Mazepa II: reparaţia parcărilor existente şi realizarea de parcări noi, reparaţia şi întreţinerea suprafeţei carosabile, a trotuarelor şi a aleilor pietonale, înlocuirea bordurilor mari şi mici, marcaje şi semnalizare rutieră. Primăria mai are în vedere resistematizarea rutieră prin crearea de sensuri unice, demolarea construcţiilor cu caracter provizoriu, dar şi realizarea de racorduri electrice pentru staţii de încărcare vehicule electrice şi hibrid.

Condiţii impuse ofertanţilor

Primăria cere ca media cifrei de afaceri globale a ofertanţilor pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) să fie de minimum 4.000.000 lei pentru contractul care vizează Ţiglina I, şi de minimum 5.000.000 de lei în cazul lucrărilor din Mazepa II. De asemenea, ofertanţii trebuie să facă dovada că au executat în ultimii cinci ani lucrări similare a căror valoare cumulată să fie de minim 2.200.000 de lei fără TVA. Criteriul de atribuire a fiecăruia dintre contracte este preţul cel mai scăzut.

În urma finalizării licitaţiilor, municipalitatea îşi doreşte să încheie cu câştigătorii acorduri-cadru pentru 36 de luni, urmând ca lucrările să fie executate în funcţie de fondurile disponibile, în Ţiglina I şi Mazepa II.

Citit 10835 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Mai 2018 00:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.