Cinci administratori provizorii pentru TRANSURB

Cinci administratori provizorii pentru TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aleşii locali sunt convocaţi vineri, 29 iunie, în şedinţă extraordinară pentru a numi, prin vot secret, cinci administratori provizorii la societatea Transurb SA. Cei cinci au fost selectaţi de către o comisie specială, formată din consilierii locali Sorin Enache (PSD), Angela Ivan (PNL), Picu Apostol Roman (UNPR), Cătălin Popa (ALDE) şi Nicoleta Badiu (PMP).

Aşa cum aţi putut citi deja în ziarul „Viaţa liberă”, compania publică de transport local, Transurb SA, a rămas fără un consiliu de administraţie (CA) funcţional, format din doar doi membri, Romeo Marin şi Elena Cârcotă, în loc de şapte (detalii). În acest moment, fiind sub minimul legal de cinci membri, consiliul de administraţie nu poate lua vreo decizie. Acest fapt e mai mult decât necesar în condiţiile în care selecţia directorului general şi a directorului economic reprezintă atributul exclusiv al acestei structuri!

Chiar dacă a fost declanşată procedura de selecţie a unor noi administratori, procesul va fi unul de durată – aproximativ trei luni – pentru că recrutarea candidaţilor o va face un expert independent. Pentru că Transurb nu poate rămâne fără conducere, este necesară completarea CA cu cinci administratori provizorii.

Potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor, la Registratura generală a municipiului Galaţi au fost depuse zece candidaturi pentru funcţia de administrator provizoriu, dar două au fost respinse pentru că nu îndeplineau cerinţele minime obligatorii. În urma analizei candidaturilor eligibile rămase, Comisia de selecţie i-a propus pentru posturile de administratori provizorii pe următorii cinci candidaţi: Florin Popescu, Florin Râclea, Aurica Gaiu, Cristian-Eugen Munteanu şi Daniela Codrescu.

Cine sunt cei propuşi

Florin Popescu, fostul director al Serviciului Administraţia Domeniului Public, transformat acum în SC Gospodărire Urbană SRL, are, conform datelor ajunse pe masa aleşilor locali, studii superioare de lungă durată în domeniul juridic şi are şase ani de experienţă în conducerea unei societăţi, fiind, potrivit datelor noastre, membru ALDE.

Florin Râclea are studii superioare de lungă durată în domeniul tehnic şi peste 20 de ani de experienţă în conducerea unei societăţi. Politicianul ar fi trebuit să fie consilier local din partea ALDE dacă fostul copreşedinte al acestei formaţiuni, Eugen Durbacă, nu i-ar fi retras sprijinul politic în mod abuziv.

Aurica Gaiu este administratorul unei asociaţii de proprietari, are studii superioare de lungă durată în domeniul juridic, cinci ani de experienţă în conducerea unei societăţi şi a fost candidat ALDE la alegerile parlamentare.

Cristian-Eugen Munteanu are studii superioare de lungă durată în domeniul tehnic, numără doar doi ani de experienţă în conducerea unei societăţi, şi a fost candidat la consiliul local din partea PSD.

Daniela Codrescu are studii superioare de lungă durată în domeniul juridic şi experienţă de doar un an în conducerea unei societăţi. Conform datelor noastre, este membră ALDE.

Dacă aleşii locali vor fi de acord, cei cinci vor fi administratori provizorii pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitatea prelungirii mandatelor lor, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni şi vor beneficia de o indemnizaţie de 1.740 de lei brut.

Principala misiune a CA al Transurb va fi să selecteze noul manager al companiei, conform prevederilor legale privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Candidaţi la şefia companiei locale de transport sunt directorul general interimar, Mihai Cadinoiu, şi un angajat al Transurb, Narcis Neagu.

Citit 4244 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.