Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
3 comentarii

Nu mai puţin de 3.254.270 de lei fără TVA este valoarea estimată a contractului scos la licitaţie de Primăria municipiului Galaţi pentru transformarea a 20 de puncte termice şi staţii centrale de căldură în centrale termice de zonă. Firmele care pot furniza şi monta instalaţiile de producere a energiei termice pot depune ofertele până pe 31 iulie.

În maxim 90 de zile de la semnarea contractului, aflat acum în licitaţie deschisă, Galaţiul ar putea avea 20 de centrale termice zonale, în locul unor puncte termice şi staţii centrale de căldură, care, în lipsa agentului termic furnizat în sistem centralizat, s-ar degrada. Rămâne de văzut, însă, cât de repede va reuşi administraţia locală să finalizeze procedura.
Cert este că administraţia a împărţit achiziţia şi montajul instalaţiilor de producere a energiei termice în două loturi. Primul lot cuprinde puncte termice şi schimbătoare de căldură din Ţiglina I, II şi III, Mazepa I şi zona Port şi are o valoare estimată de 1.421.070 de lei fără TVA. Cel de-al doilea lot, unde valoarea estimată este 1.833.200 de lei fără TVA, vizează montarea de echipamente de încălzire în puncte termice şi staţii centrale de căldură din Micro 19, 21, 39, 40, ICMRS şi Metalurgic.
Potrivit caietului de sarcini, "cazanele cu care urmează a fi echipate centralele termice vor funcţiona pe bază de gaze naturale combustibile, cu excepţia punctelor termice PT 50 - ICMRS şi PT CSG - Micro 40, care vor folosi peleţi".
"Cazanele vor fi echipate cu arzătoare în minim două trepte de reglaj, ce vor permite reglarea puterii în funcţie de necesarul efectiv de căldură al consumatorilor racordaţi", se arată în document.
De asemenea, misiunea firmelor care vor câştiga licitaţia va fi să analizeze ce utilaje funcţionale existente din punctele termie pot fi refolosite. Recepţia echipamentelor furnizate şi a lucrărilor se va efectua după punerea în funcţiune a cazanelor noi şi proba de 72 de ore de funcţionare la cald.
Garanţia lucrărilor va fi de minimum 24 de luni, timp în care contractantul va interveni operativ pentru eliminarea oricăror defecţiuni survenite.

Citit 6627 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 16:37

3 comentarii

 • postat de Terente...din Galati Miercuri, 04 Iulie 2018 13:40 86.34.180.*** Link la comentariu
  5
  12

  Lasati-o balta! Eficienta masurilor luate in orice domeniu pendinte de oficialitatile locale a fost mereu aproape de zero.
  In cazul de fata , este tardiv. Acest lucru trebuia facut in anii 90, cand majoritatea populatiei era racordata, existand bani, meseriasi si inca ceva incredere a populatiei. Astazi nimic din toate astea...Producerea energiei termice la Galati, daca se va mai face centralizat vreodata, nu o va mai rezolva decat un investitotor privat; fara imixtiunea politicului, doar in baza calculului strict economic. Pana atunci...

  Raportează
 • postat de DESPERADO Miercuri, 04 Iulie 2018 11:49 81.12.149.*** Link la comentariu
  5
  16

  Dar, aceste Centrale Termice vor produce şi apă caldă sau numai doar căldură (3-4 luni pe an)?
  Dacă nu produc şi APĂ CALDĂ, atât de necesară unui trai decent (pentru IGIENA şi SĂNĂTATEA oamenilor), degeaba se mai fac aceste investiţii. Sau doar ca să mai bifeze Primarul că a mai făcut ceva prin Galaţi... Oricum în acest domeniu s-a folosit cea mai proată STRATEGIE din România pentru încălzirea cetăţenilor!

  Raportează
 • postat de Tibulca Miercuri, 04 Iulie 2018 09:56 82.137.8.*** Link la comentariu
  5
  15

  Pe bune?
  Rezolva ei pana in iarna achizitia, montajul, avizele de la mediu, racordurile la gaze, cosurile prt evacuarea azelor arse, probele, punerea in functiune?
  Eu ma gandesc serios sa revin la sistemul centralizat ca se anunta lapte si miere.
  Cu ocazia asta scap si de plata lunara a gazelor ca ne rupe astia iarna. Asa intretinerea o mai scaldam cu plata la trei patru luni, mai ne intelegem cu administratoarea..

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.