Licitaţie pentru transformarea a 20 de puncte termice în centrale de cartier

Licitaţie pentru transformarea a 20 de puncte termice în centrale de cartier
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Nu mai puţin de 3.254.270 de lei fără TVA este valoarea estimată a contractului scos la licitaţie de Primăria municipiului Galaţi pentru transformarea a 20 de puncte termice şi staţii centrale de căldură în centrale termice de zonă. Firmele care pot furniza şi monta instalaţiile de producere a energiei termice pot depune ofertele până pe 31 iulie.

În maxim 90 de zile de la semnarea contractului, aflat acum în licitaţie deschisă, Galaţiul ar putea avea 20 de centrale termice zonale, în locul unor puncte termice şi staţii centrale de căldură, care, în lipsa agentului termic furnizat în sistem centralizat, s-ar degrada. Rămâne de văzut, însă, cât de repede va reuşi administraţia locală să finalizeze procedura.

Cert este că administraţia a împărţit achiziţia şi montajul instalaţiilor de producere a energiei termice în două loturi. Primul lot cuprinde puncte termice şi schimbătoare de căldură din Ţiglina I, II şi III, Mazepa I şi zona Port şi are o valoare estimată de 1.421.070 de lei fără TVA. Cel de-al doilea lot, unde valoarea estimată este 1.833.200 de lei fără TVA, vizează montarea de echipamente de încălzire în puncte termice şi staţii centrale de căldură din Micro 19, 21, 39, 40, ICMRS şi Metalurgic.

Potrivit caietului de sarcini, "cazanele cu care urmează a fi echipate centralele termice vor funcţiona pe bază de gaze naturale combustibile, cu excepţia punctelor termice PT 50 - ICMRS şi PT CSG - Micro 40, care vor folosi peleţi".

"Cazanele vor fi echipate cu arzătoare în minim două trepte de reglaj, ce vor permite reglarea puterii în funcţie de necesarul efectiv de căldură al consumatorilor racordaţi", se arată în document.

De asemenea, misiunea firmelor care vor câştiga licitaţia va fi să analizeze ce utilaje funcţionale existente din punctele termie pot fi refolosite. Recepţia echipamentelor furnizate şi a lucrărilor se va efectua după punerea în funcţiune a cazanelor noi şi proba de 72 de ore de funcţionare la cald.

Garanţia lucrărilor va fi de minimum 24 de luni, timp în care contractantul va interveni operativ pentru eliminarea oricăror defecţiuni survenite.

Citit 6961 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.