470.000 de lei primiţi de Tecuci merg în „gaura” inundaţiilor

470.000 de lei primiţi de Tecuci merg în „gaura” inundaţiilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un ziar naţional trece Tecuciul la beneficiarii PD-L ai Guvernului * Primarul Tecuciului spune că oricum nu s-au acoperit uriaşele cheltuieli de la inundaţii * 170.000 lei – parcare la Piaţă *

Presa centrală a scris despre o ultimă măsură, înainte de demitere, a Guvernului Boc: acesta i-ar fi „răsplătit” cu „ce a mai rămas prin buget” pe primarii care i-au făcut campanie preşedintelui Băsescu.

În coada articolului, apare şi primarul Tecuciului, Eduard Finkelnstain (FOTO), cu 470.000 de lei (4,7 miliarde lei vechi), cadou pentru că primarul a fost ”maestru de ceremonii” la mitingul pro-Băsescu de la Tecuci.

Contactat de noi, primarul Tecuciului nu a contestat faptul că a primit această sumă, dar spune că este vorba despre o reparaţie morală, după ce municipiul său a fost persecutat la capitolul bugetar.

„E complet deplasat comentariul, ar fi putut să-mi fi cerut şi mie un punct de vedere: suma în cauză este poate mai mare faţă de cele primite de alte localităţi, dar este mult prea mică faţă de necesarul de resurse pe care l-a avut Primăria Tecuci în contextul inundaţiilor!”.

„Trebuie să ţinem cont că, exact acum un an de zile, Guvernul Tăriceanu a împărţit 20.000 de miliarde [lei vechi] din care Primăria Tecuci a primit zero lei!”

„Şi atunci, dacă tot vorbim de echilibrarea unor bugete, se putea face o situaţie prin care să primească în compensare cei care n-au primit anul trecut, pentru a se face un gest de reparaţie. Acum, s-a făcut o alocare relativ echilibrată, existând şi primării ale celorlalte partide care au primit resurse financiare”.

„Cred că mai democratic decât acum nici nu putea fi făcută împărţeala!” Primarul spune că oricum banii primiţi nu ajung decât pentru pentru cheltuieli curente: datorii la iluminat public, salubrizare, în valoare de 300.000 lei, iar 170.000 lei va costa realizarea unei parcări la piaţa centrală a municipiului”.

„Din punct de vedere al necesităţilor, e mult prea mică suma, pentru că Tecuciul a fost afectat grav de inundaţie şi doi ani nu a primit nicio resursă. Dacă e s-o luăm obiectiv faţă de alte zone din judeţ, într-adevăr Tecuciul este în fruntea listei”.

„Dar este o dreptate şi  normalitate după cei doi ani fără niciun ban. Ca să aveţi o dimensiune: noi am cheltuit 60 de miliarde de lei vechi din bugetul  local numai ca să ducem materiale  sinistraţilor”.

„Câteva zeci de miliarde de lei vechi le-am cheltuit numai ca să scoatem noroiul din oraş! Iar sumele primite au fost infime”.

Citit 1329 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.