Sesizări, sesizări şi iar sesizări, la BEJ

Sesizări, sesizări şi iar sesizări, la BEJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ameninţări cu spray paralizant *

De la Munteni, BEJ a înregistrat o sesizare cu iz de scenariu poliţist: bulibaşa rromilor ameninţă alegătorii cu un spray paralizant obligându-i să voteze săgeata, adică PNL.

În aceeaşi comună, altă sesizare: un consilier al primarului liberal, Daniel P., face propagandă electorală acestui partid la secţia de votare 389. A fost sesizată Poliţia.

* „Vulturul, recepţie!” *

PNL a sesizat la BEJ că la cele patru secţii de votare de la Şcoala Nr. 30 din Galaţi, în interior şi în perimetrul din jur, se perindă persoane cu staţii de emisie-recepţie care acostează trecătorii şi votanţii. Sesizarea a fost trimisă la Inspectoratul de Poliţie.

* „Traficanţii de buletine” *

BEJ a fost sesizat că preşedinta secţiei de votare 219 din satul Moscu, oraşul Târgu Bujor, refuză în mod nejustificat să distribuie buletine de vot pentru referendum. Contactată telefonic, preşedinta a respins acuzaţia. PD-L a sesizat că la Valea Mărului, Pintilie Dumitrache, ar fi încercat să scoată din secţia de votare două buletine de vot. Şi în acest caz, BEJ a sesizat Poliţia.

* Colorata nu e gata! *

La Secţia 130, de la Liceul Pedagogic, un alegător a fost acuzat că ar fi pozat buletinul de vot în cabina de votare. A fost dus la Secţia 2 de Poliţie, dar nu i s-a găsit poza în memoria telefonului mobil.

Gălăţeanul nu a putut fi acuzat de comiterea unei infracţiuni şi pentru că nu fusese afişată pe uşa secţiei de votare circulara BEC prin care este interzisă fotografierea sau filmarea buletinelor de vot în interiorul cabinei de votare.

* Urne deschise înainte de vreme *

Legea interzice ferm deschiderea urnelor înainte de închiderea procesului electoral. Cu toate acestea, la urechile presei a ajuns vestea că într-o secţie de votare a fost deschisă urna, pe la orele prânzului, pentru că se suspiciona că s-au lipit între ele două buletine de vot pentru referendum. Şi într-adevăr, s-au găsit două buletine de vot lipite. Apoi urna a fost din nou închisă.    

* Poliţia, reclamată *

PD-L, campionul sesizărilor la BEJ, a formulat o plângere împotriva poliţiştilor de la Secţiile 3 şi 4 din Galaţi, acuzându-i de infracţiunea de abuz în serviciu pentru că au amendat contravenţional 15 persoane care intenţionau să se deplaseze în secţiile de votare. Motivul? Poliţiştii susţineau că persoanele încercau să influenţeze oamenii să voteze cu un anumit candidat. BEJ a trimis plângerea către Poliţie.

Ia mai toarnă-un păhărel

PD-L a mitraliat cu sesizări la BEJ în prima jumătate a zilei. Democrat-liberalii au reclamat că la barul aflat la 120 de metri de secţia de votare din Iveşti, Coman Petrache „aprovizionează” cu vin „electoral” persoanele care vin la vot. Tot PD-L a acuzat că în apropierea secţiilor de votare 431 şi 432 de la Rădeşti două magazine dau mită electorală, iar la Negrileşti, la secţiile 398 şi 399 două persoane neacreditate ţin morţiş să asiste la operaţiunile electorale. În toate aceste cazuri, BEJ a sesizat Poliţia.

Citit 529 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.