UPDATE Ștefan Baltă a demisionat | Municipala PNL Galaţi îşi caută lider

UPDATE Ștefan Baltă a demisionat | Municipala PNL Galaţi îşi caută lider
Şefan Baltă a devenit membru PNL în februarie anul acesta
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE | Organizaţia municipală PNL Galaţi a rămas fără preşedinte interimar după ce Ştefan Baltă şi-a depus, marți dimineaţă, 11 decembrie 2018, demisia din funcţia pe care o ocupă din iulie anul acesta. Politicianul a luat această decizie în urma discuţiilor contradictorii care au avut loc luni seara, în cadrul Biroului Politic Judeţean, dar şi a relaţiei tot mai încordate cu preşedintele organizaţiei judeţene, George Stângă. Acesta îl îndeamnă pe Ştefan Baltă să candideze la alegerile pentru conducerea municipalei, programate pe 20 decembrie, când îşi va putea forma propria echipă.

Vremuri schimbătoare pentru liberalii gălăţeni. Ştefan Baltă a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei municipale PNL Galaţi, pe care o deţine din luna iulie a acestui an. Atunci a fost numit lider interimar după ce fostul preşedinte, Cristian Gîscă, a demisionat.

Ştefan Baltă ne-a explicat motivele gestului său: „În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale, pentru buna organizare şi funcţionare a Biroului Politic Local, am propus reducerea numărului de membri din acest birou de la 36 la 27. Nu a fost supusă la vot această propunere, pentru că nu a dorit dl preşedinte George Stângă, care a venit cu o altă propunere, de a se organiza alegeri la municipiu pe data de 20 decembrie, în mai puţin de două săptămâni. Nu am fost de acord, pentru că mi se pare timpul foarte scurt şi am anunţat că îmi dau demisia din funcţia de preşedinte interimar, în speranţa că aşa nu va mai desfăşura alegerile acum, ci după sărbători, ca să avem timp să le organizăm, să fie depuse candidaturi. Domnul preşedinte nu a ţinut cont de acest lucru şi a propus şi s-a votat ca pe data de 20 decembrie să se organizeze alegeri la municipiu”, ne-a declarat Ştefan Baltă. 

Decizie luată

Printr-un comunicat de presă, PNL Galaţi a anunţat, marți, că „organizaţia municipală îşi va alege o nouă conducere în data de 20 decembrie 2018, decizia fiind luată cu largă majoritate în urma şedinţei Biroului Politic Judeţean din 10 decembrie”.

Documentul nu pomeneşte nimic despre demisia lui Ştefan Baltă, menţionând doar că: „În prezent, administrarea organizaţiei este asigurată interimar de o structură numită în luna iulie a acestui an, interimat ce trebuia să fie pe o perioadă limitată, de 90 de zile, şi a fost deja prelungit. Se va oferi astfel legitimitate deplină noii conduceri, ce nu va mai fi desemnată, ci aleasă direct de membrii partidului. La alegerile din 20 decembrie se pot înscrie toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile statutare”.

Ce spune preşedintele George Stângă

Contactat telefonic, liderul judeţenei PNL Galaţi, George Stângă, ne-a declarat că luni seara, cadrul Biroului Politic Judeţean, a fost o dezbatere intensă legată de necesitatea organizării alegerilor la organizaţia municipală. În opinia lui Stângă, demisia lui Ştefan Baltă nu va afecta activitatea organizaţiei municipale atâta vreme cât vor fi alegeri peste zece zile!

„Eu chiar îl îndemn pe domnul Baltă să candideze. Pentru că a spus că nu poate colabora cu echipa pe care o avea şi că are nevoie de o echipă nouă, îi dăm posibilitatea să-şi stabilească echipa! Ca să nu fie una numită de Biroul Politic Judeţean, ci aleasă de membrii de partid”, ne-a declarat Stângă.

Alegeri cu dedicaţie

„Nu voi candida la alegerile din 20 decembrie deoarece consider că sunt făcute cu dedicaţie, având în vedere termenul foarte strâns de organizare. Voi rămâne membru PNL pentru că eu, de când am intrat în politică, mi-am propus să încerc să ajut la dezvoltarea oraşului. Din postura de membru PNL mă voi alătura oricărui grup de iniţiative locale, nu neapărat politice, care doreşte să vină cu idei şi cu proiecte pentru oraş. Nu voi ieşi din viaţa politică, dar voi analiza cu atenţie ce se va întâmpla în continuare în PNL”, ne-a declarat Ştefan Baltă, care a rămas vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PNL.


Municipala PNL Galaţi, fără preşedinte. Ştefan Baltă a demisionat în această dimineaţă | Organizaţia municipală a PNL Galaţi a rămas fără preşedinte interimar, după ce Ştefan Baltă şi-a depus, în această dimineaţă, demisia. Gestul vine ca urmare a discuţiilor contradictorii care au avut loc luni seara, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean PNL Galaţi, dar şi din cauza colaborării tot mai dificile dintre Baltă şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, George Stângă.

„În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale, pentru buna organizare şi funcţionare a Biroului Politic local, am propus reducerea numărului de membri din acest birou de la 36 la 27. Nu a fost supusă la vot această propunere, pentru că nu a dorit dl preşedinte George Stângă, care a venit cu o altă propunere, de a se organiza alegeri la municipiu pe 20 decembrie, în mai puţin de două săptămâni. Nu am fost de acord, pentru că mi se pare timpul foarte scurt şi am anunţat că îmi dau demisia din funcţia de preşedinte interimar, în speranţa că aşa nu va mai organiza alegerile acum, ci după sărbători, ca să avem timp să le organizăm, să fie depuse candidaturi. Domnul preşedinte nu a ţinut cont de acest lucru şi a propus şi s-a votat ca pe 20 decembrie să se organizeze alegeri la municipiu”, ne-a declarat Ştefan Baltă.

Decizie luată

Printr-un comunicat de presă transmis în această dimineaţă, PNL Galaţi anunţă: „organizaţia municipală își va alege o nouă conducere în data de 20 decembrie 2018, decizia fiind luată cu largă majoritate, în urma ședinței Biroului Politic Județean din data de 10 decembrie".

Comunicatul oficial nu spune un cuvânt despre demisia lui Ştefan Baltă, precizând doar că "în prezent, administrarea organizației este asigurată interimar de o structură numită în luna iulie a acestui an, interimat ce trebuia să fie pe o perioadă limitată, de 90 de zile, și a fost deja prelungit. Se va oferi astfel legitimitate deplină noii conduceri, ce nu va mai fi desemnată, ci aleasă direct de membrii partidului.

La alegerile din 20 decembrie se pot înscrie toți membrii PNL care îndeplinesc condițiile statutare”.

Contactat telefonic, Ştefan Baltă ne-a declarat: „Nu voi candida la alegerile din 20 decembrie, pentru că eu consider că alegerile sunt făcute cu dedicaţie, având în vedere termenul foarte strâns de organizare a alegerilor”.

Vom reveni cu detalii asupra culiselor acestor decizii şi a planurilor politice ale lui Ştefan Baltă.

Citit 6356 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.