UPDATE Ștefan Baltă a demisionat | Municipala PNL Galaţi îşi caută lider

UPDATE Ștefan Baltă a demisionat | Municipala PNL Galaţi îşi caută lider

Şefan Baltă a devenit membru PNL în februarie anul acesta
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
9 comentarii

UPDATE | Organizaţia municipală PNL Galaţi a rămas fără preşedinte interimar după ce Ştefan Baltă şi-a depus, marți dimineaţă, 11 decembrie 2018, demisia din funcţia pe care o ocupă din iulie anul acesta. Politicianul a luat această decizie în urma discuţiilor contradictorii care au avut loc luni seara, în cadrul Biroului Politic Judeţean, dar şi a relaţiei tot mai încordate cu preşedintele organizaţiei judeţene, George Stângă. Acesta îl îndeamnă pe Ştefan Baltă să candideze la alegerile pentru conducerea municipalei, programate pe 20 decembrie, când îşi va putea forma propria echipă.

Vremuri schimbătoare pentru liberalii gălăţeni. Ştefan Baltă a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei municipale PNL Galaţi, pe care o deţine din luna iulie a acestui an. Atunci a fost numit lider interimar după ce fostul preşedinte, Cristian Gîscă, a demisionat.

Ştefan Baltă ne-a explicat motivele gestului său: „În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale, pentru buna organizare şi funcţionare a Biroului Politic Local, am propus reducerea numărului de membri din acest birou de la 36 la 27. Nu a fost supusă la vot această propunere, pentru că nu a dorit dl preşedinte George Stângă, care a venit cu o altă propunere, de a se organiza alegeri la municipiu pe data de 20 decembrie, în mai puţin de două săptămâni. Nu am fost de acord, pentru că mi se pare timpul foarte scurt şi am anunţat că îmi dau demisia din funcţia de preşedinte interimar, în speranţa că aşa nu va mai desfăşura alegerile acum, ci după sărbători, ca să avem timp să le organizăm, să fie depuse candidaturi. Domnul preşedinte nu a ţinut cont de acest lucru şi a propus şi s-a votat ca pe data de 20 decembrie să se organizeze alegeri la municipiu”, ne-a declarat Ştefan Baltă. 

Decizie luată

Printr-un comunicat de presă, PNL Galaţi a anunţat, marți, că „organizaţia municipală îşi va alege o nouă conducere în data de 20 decembrie 2018, decizia fiind luată cu largă majoritate în urma şedinţei Biroului Politic Judeţean din 10 decembrie”.

Documentul nu pomeneşte nimic despre demisia lui Ştefan Baltă, menţionând doar că: „În prezent, administrarea organizaţiei este asigurată interimar de o structură numită în luna iulie a acestui an, interimat ce trebuia să fie pe o perioadă limitată, de 90 de zile, şi a fost deja prelungit. Se va oferi astfel legitimitate deplină noii conduceri, ce nu va mai fi desemnată, ci aleasă direct de membrii partidului. La alegerile din 20 decembrie se pot înscrie toţi membrii PNL care îndeplinesc condiţiile statutare”.

Ce spune preşedintele George Stângă

Contactat telefonic, liderul judeţenei PNL Galaţi, George Stângă, ne-a declarat că luni seara, cadrul Biroului Politic Judeţean, a fost o dezbatere intensă legată de necesitatea organizării alegerilor la organizaţia municipală. În opinia lui Stângă, demisia lui Ştefan Baltă nu va afecta activitatea organizaţiei municipale atâta vreme cât vor fi alegeri peste zece zile!

„Eu chiar îl îndemn pe domnul Baltă să candideze. Pentru că a spus că nu poate colabora cu echipa pe care o avea şi că are nevoie de o echipă nouă, îi dăm posibilitatea să-şi stabilească echipa! Ca să nu fie una numită de Biroul Politic Judeţean, ci aleasă de membrii de partid”, ne-a declarat Stângă.

Alegeri cu dedicaţie

„Nu voi candida la alegerile din 20 decembrie deoarece consider că sunt făcute cu dedicaţie, având în vedere termenul foarte strâns de organizare. Voi rămâne membru PNL pentru că eu, de când am intrat în politică, mi-am propus să încerc să ajut la dezvoltarea oraşului. Din postura de membru PNL mă voi alătura oricărui grup de iniţiative locale, nu neapărat politice, care doreşte să vină cu idei şi cu proiecte pentru oraş. Nu voi ieşi din viaţa politică, dar voi analiza cu atenţie ce se va întâmpla în continuare în PNL”, ne-a declarat Ştefan Baltă, care a rămas vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PNL.


Municipala PNL Galaţi, fără preşedinte. Ştefan Baltă a demisionat în această dimineaţă | Organizaţia municipală a PNL Galaţi a rămas fără preşedinte interimar, după ce Ştefan Baltă şi-a depus, în această dimineaţă, demisia. Gestul vine ca urmare a discuţiilor contradictorii care au avut loc luni seara, în cadrul şedinţei Biroului Politic Judeţean PNL Galaţi, dar şi din cauza colaborării tot mai dificile dintre Baltă şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, George Stângă.

„În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale, pentru buna organizare şi funcţionare a Biroului Politic local, am propus reducerea numărului de membri din acest birou de la 36 la 27. Nu a fost supusă la vot această propunere, pentru că nu a dorit dl preşedinte George Stângă, care a venit cu o altă propunere, de a se organiza alegeri la municipiu pe 20 decembrie, în mai puţin de două săptămâni. Nu am fost de acord, pentru că mi se pare timpul foarte scurt şi am anunţat că îmi dau demisia din funcţia de preşedinte interimar, în speranţa că aşa nu va mai organiza alegerile acum, ci după sărbători, ca să avem timp să le organizăm, să fie depuse candidaturi. Domnul preşedinte nu a ţinut cont de acest lucru şi a propus şi s-a votat ca pe 20 decembrie să se organizeze alegeri la municipiu”, ne-a declarat Ştefan Baltă.

Decizie luată

Printr-un comunicat de presă transmis în această dimineaţă, PNL Galaţi anunţă: „organizaţia municipală își va alege o nouă conducere în data de 20 decembrie 2018, decizia fiind luată cu largă majoritate, în urma ședinței Biroului Politic Județean din data de 10 decembrie".

Comunicatul oficial nu spune un cuvânt despre demisia lui Ştefan Baltă, precizând doar că "în prezent, administrarea organizației este asigurată interimar de o structură numită în luna iulie a acestui an, interimat ce trebuia să fie pe o perioadă limitată, de 90 de zile, și a fost deja prelungit. Se va oferi astfel legitimitate deplină noii conduceri, ce nu va mai fi desemnată, ci aleasă direct de membrii partidului.

La alegerile din 20 decembrie se pot înscrie toți membrii PNL care îndeplinesc condițiile statutare”.

Contactat telefonic, Ştefan Baltă ne-a declarat: „Nu voi candida la alegerile din 20 decembrie, pentru că eu consider că alegerile sunt făcute cu dedicaţie, având în vedere termenul foarte strâns de organizare a alegerilor”.

Vom reveni cu detalii asupra culiselor acestor decizii şi a planurilor politice ale lui Ştefan Baltă.

Citit 5239 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Decembrie 2018 00:20

9 comentarii

 • postat de Adrian Miercuri, 12 Decembrie 2018 15:29 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  15

  Se rezolva simplu, dragi PNListi. Luati pe cineva de la PSD si il faceti presedinte. Aveti exeprienta. Nu e greu. Trebuie doar sa vorbiti cu seful vostru, Nica.

  Raportează
 • postat de Raabis-Stefan Badita Miercuri, 12 Decembrie 2018 00:00 95.76.36.*** Link la comentariu
  12
  20

  MOOIE PNL GALATI (O PARTE DINTRE EI, DESIGUR)!

  STÂNGA DIN PNL GALAȚI ÎNCEPE SĂ PROVOACE GREAȚĂ (POLITICĂ) ȘI SĂ FIE MAI TOXICĂ DECÂT PSD-UL ȘI DURBACĂ.

  O bătaie de joc mai mare ca-n PNL Galați din 2016 încoace n-am văzut niciodată. Trădarea lui Ciumacenco de două ori, joaca alături de adversari, incompetenți și lingăi promovați în funcții etc

  Raportează
 • postat de MIHAIL Marți, 11 Decembrie 2018 19:29 5.13.235.*** Link la comentariu
  8
  9

  VAI,CE SITUATIE DRAMATICA,P.N.L. GALATI NU ARE SEF;PROPUN ,ca in conditiile in care ,oricum,toti sunt o apa si un pamant,sa se traga la sorti noul sef,iar daca nu sunt de acord domnii liberali cu aceasta ,SA MA ALEAGA PE MINE,BEAU,CATEODATA SUNT ADUNAT DE SUBT MESELE CARCIUMILOR,MAI UMBLU SI PE LA DAME,CHIAR ASA,HODOROG CUM SUNT,NU CUNOSC NICIO LIMBA STRAINA,AM FTACUT CEVA PARNAIE PENTRU CATEVA SCANDALURI SI CEVA GAINI STERPELITE DE PRIN MAHALA,AM FOST SECURIST DE NADEJDE SI MEMBRU INFOCAT AL VECHIULUI PARTID,SA FIU CHEMAT LA INTERVIU SI VA COMPLETEZ C.V.-ul!,va sigur ca am TOATE CALITATILE,SI PESTE!!!!!CA viitor candidat la sefia partiduletului candva de faima ,cred sincer ca ,DOMNUL BALTA A CUNOSCUT ATAT DE BINE DOCTRINA LIBERALA SI PE NOII LIBERALI GALATENI,INCAT SI-A ZIS CA MAI BINE PLEACA ,DECAT SA LE UMBREASCA ACESTORA MARILE MERITE,CARE AU DUS STRAVECHIUL PARTID PE ASTFEL DE MAIN,si intr-o astfel de situatie,mai mult decat infloritoareI!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA!!!P.S. AM STERPELIT CEVA GAINI,CA ATAT AM PUTUT ,DAR SIGUR ,DACA AM OCAZIA ,POT SA -MI FAC UN CONT IMPRESIONANT,MAI ALES DACA POT SA FAC AFACERI CU STATUL,MULT MAI USOR DECAT SA CIORDESC GAINILE SARMANILOR MEI VECINI DIN MAHALA,vecini prudenti,mama lor ,care mai au si cate-un caine ,ai carui colti nu de putine ori mi-au compostat cu MULT sarg opulentul posterior!!!

  Raportează
 • postat de John Marți, 11 Decembrie 2018 19:26 5.13.255.*** Link la comentariu
  9
  23

  Cand PNL e plin de pesedisti, e absolut normal sa fiti inlaturat dnule Balta. Pacat ca nu ati vrut sa va orientati spre USR. Acum nu se mai poate.

  Raportează
 • postat de Rudi Bravo Marți, 11 Decembrie 2018 16:09 82.137.11.*** Link la comentariu
  5
  10

  Băieți din PNL din ALDE ȘI VOI PSD FABRICA DE MAȘINI VW A ZBURAT (CU AȚĂ DENTARĂ) TOCMAI IN TURCIA AȘA CĂ DORINȚA DE CRĂCIUN SĂ O VEDEȚI IN GALAȚI ORASUL DE LA DUNĂRE ȘI DIN UE SA DUS LA VALE PE APA SÂMBETEI (DUNAREA NUMAI IZVORĂȘTE DIN GERMANIA) TURCII CARE NU SUNT IN UE SUNT MAI BUNI ///EI NU SE CEARTĂ PENTRU O PERECHE DE CHILOȚEI EI MAI DEGRABĂ FAC O LOVITURĂ DE STAT DACĂ VOR SĂ SE RĂCOREASCĂ /// ASA CĂ SPOR LA TREABĂ CÂND VĂ MAI DAȚI CAPURI IN GURIȚE SĂ O ȘTIȚI NUMAI VOI Pe Noi nu ne mai SALVEAZĂ nici UNIUNEA SALVAȚI ROMANIA

  Raportează
 • postat de Suzana Marți, 11 Decembrie 2018 15:37 82.137.11.*** Link la comentariu
  4
  10

  PNL-isti iar ați dat cu Stângă in Baltă /// Dacă nu vă înțelegeți pe plan local cred că la nivelul Țării este jale mare. De ce? Pentru că voi urmașii liberalilor români v-ați m-ai corcit și cu PDL ȘI ATI TRECUT IN PARLAMENTUL EUROPEAN DE LA LIBERALI LA CREȘTINI DEMOCRAȚI LA DOAMNA DE FIER A GERMANIEI. CARE CE SĂ VEZI AZI 11DECMBRIE 2018 AU VOTAT ÎMPREUNĂ CU OLANDEZII (frații noștri dragi cărora le-am dat tot ce au VRUT din Economia României)CONTRA./// ADICĂ S-AU OPUS INTRĂRII ÎN SCHENGEN A ROMÂNIEI /////LA ALEGERI VĂ MAI VOTEAZĂ NEAMURILE SAU FAMILIA??? NOROC CA PRIN UE NU SUNT NUMAI CREȘTINI DEMOCRAȚI

  Raportează
 • postat de gigi contra Marți, 11 Decembrie 2018 14:31 193.231.148.*** Link la comentariu
  12
  30

  Vax albina!
  PNL!

  Raportează
 • postat de Toto Marți, 11 Decembrie 2018 13:49 109.166.134.*** Link la comentariu
  18
  34

  Vai dar ce pierdere pentru politică locală, naționala și mondiala. Nu stiu cum o sa treaca orașul nostru peste asta.

  Raportează
 • postat de NORDICUL Marți, 11 Decembrie 2018 13:39 5.13.216.*** Link la comentariu
  4
  42

  ASA SA VOTAT MEREU IN PNL GALATI, CU CANDIDATII PE BILETELE , CUM VREA ,,SEFUL ,, CICA ASA ESTE ,,DEMOCRATIC ,, IN PNL GALATI. ASA A PATIT SI M. STAN ASA AU PATIT SI ALTII , NU AU SANSE DECIT CEI ,, ARANJATI,,

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.